Nintendo tarjoaa uusia kekseliäitä pelikokemuksia kaikille

Nintendo esittelee tällä viikolla E3-pelimessuilla interaktiivisia amiibo-figuureja, uutta toimintapeliä ja uusia tapoja pelata suosittuja pelisarjoja.

Nintendon pelit ovat aina sisältäneet ominaisuuden, joka saa mahtavan suuren hymyn ihmisten huulille: se on se erityinen Nintendon taika. Se saa ihmisten silmät syttymään, riippumatta siitä ovatko he pelanneet vuosikymmeniä vai vasta ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla Los Angelesissa järjestettävillä E3-pelimessuilla Nintendo esittelee uusia pelikokemuksia, ainutlaatuisia uusia tapoja pelata sekä suosittujen pelisarjojensa uusia osia.

Myöhemmin tänä vuonna julkaistavia interaktiivisia amiibo-figuureja voi käyttää useissa eri Nintendo-peleissä. Ohessa yhteenveto tulevista Wii U ja Nintendo 3DS -uutuuksista.

Uusia tapoja pelata: Henkiin heräävät lelut ovat vahvasti edustettuna Nintendon laitteilla ja Nintendon uudet amiibo-figuurit tuovat uuden ulottuvuuden tähän kategoriaan. Sen lisäksi että amiibo-figuurit voivat olla vuorovaikutuksessa tietyn pelin kanssa, yksittäiset amiibot voivat jatkaa pelaajien viihdyttämistä yllättävillä tavoilla, sillä ne voivat olla myös yhteensopivia useiden eri pelien kanssa. Lisäksi Wii U GamePad -peliohjainta hyödynnetään upeasti Mario-luoja Shigeru Miyamoton uusissa interaktiivisissa peleissä.


amiibo: Nintendo-hahmoihin perustuvia figuureja voi käyttää useissa tulevissa Wii U ja Nintendo 3DS -peleissä, mikä mahdollistaa täysin uusia pelikokemuksia. Nintendo-fanit voivat ostaa ja kerätä useita erilaisia amiibo-figuureja ja siirtää ne suosikkipeliensä maailmoihin. Vuoden loppuun mennessä Nintendo tuo uutta energiaa henkiin heräävien lelujen kategoriaan. Nintendo julkaisee aluksi noin 10 erilaista figuuria. Lisää on tulossa talven ja vuoden 2015 aikana. Super Smash Bros. for Wii U on ensimmäinen peli, joka hyödyntää amiibo-figuureja. Muita amiibo-figuureja hyödyntäviä pelejä ovat mm. Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 ja Yoshi’s Woolly World, ja lisää on luvassa. Nintendo kehittää uutta NFC-laitetta Nintendo 3DS:lle ja se julkaistaan vuonna 2015.
Uusia pelejä Shigeru Miyamotolta: Shigeru Miyamoto esitteli pelejä, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa. Näissä peleissä käytetään Wii U GamePad -peliohjainta mielenkiintoisilla tavoilla ja ne tuovat Wii U -pelikonsolin potentiaalin esille täysin uudella tavalla.

- Mario Maker (työnimi) tarjoaa mahdollisuuden kokea Super Mario Bros. -unelman: pelaajat voivat käyttää Wii U GamePad -peliohjainta ja suunnitella omia tasoja. Aseta palikoita ja vihollisia mihin tahansa ja pelaa taso loppuun saakka. Napauttamalla ikonia pelaajat voivat jopa vaihtaa pelin ulkoasua klassisen 8-bittisen Super Mario Bros. -ulkoasun ja uuden New Super Mario Bros. U -ulkoasun välillä esitellyssä E3-versiossa. Peli julkaistaan vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla.

- Star Fox (työnimi) muuttaa Wii U GamePad -peliohjaimen Fox McCloudin Arwing-aluksen ohjaamon näkymäksi. TV näyttää kuvakulmaa Arwing-aluksen takaa ja pelaajat voivat myös käyttää Wii U GamePad -peliohjaimen liiketunnistimia tähdätäkseen vihollisia. Pelaajat voivat vaihtaa Arwing- ja Landmaster tank -aluksen välillä painiketta painamalla, ja peli esittelee myös uuden helikopterialuksen. Peli julkaistaan vuonna 2015.

- Project Giant Robot -pelissä pelaajat voivat käyttää Wii U GamePad -peliohjaimen kosketusnäyttöä rakentaakseen oman jättiläismäisen robotin. Kun robotti on valmis, Wii U GamePad -peliohjain muuttuu ohjaamoksi, jonka avulla pelaajat ohjaavat robottiaan samalla, kun he yrittävät kukistaa vastustajansa. Peli hyödyntää ohjaimen painikkeita ja liiketunnistimia ainutlaatuisella tavalla. Peli julkaistaan vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla.

- Project Guard -pelissä on päämääränä pysäyttää robottien hyökkäys käyttämällä 12 kameran turvajärjestelmää. Pelaajat asettavat turvakamerat paikoilleen ennen hyökkäyksen alkua ja tarkkailevat sitten kaikkia 12 kameraa, kun robottiarmeija hyökkää. Kamerat voivat myös ampua lasereita, joten pelaajien täytyy etsiä ja ampua nopeasti, jos he aikovat säilyä hengissä. Tässä kahta näyttöä kekseliäästi hyödyntävässä pelissä kuka tahansa samassa olohuoneessa oleva voi osallistua hauskanpitoon. Peli julkaistaan vuonna 2015.

Nintendo GameCube -peliohjaimen tuki Super Smash Bros. -peliin: Monet Super Smash Bros. -fanit ovat kasvaneet pelaamalla Super Smash Bros. Melee -peliä Nintendo GameCubella ja jotkut tulevat aina pitämään eniten kyseisen pelikonsolin ohjaimesta. Nintendo GameCuben ohjainta pystyi käyttämään myös Wiin Super Smash Bros. Brawl -pelissä. Kunnioittaakseen tätä klassista pelitapaa Nintendo julkaisee erillisen adapterin, jonka avulla jopa neljä alkuperäistä Nintendo GameCube- tai langatonta WaveBird-ohjainta voidaan yhdistää Wii U -pelikonsoliin. Nintendo julkaisee myös retro-henkisen Super Smash Bros. Nintendo GameCube -ohjaimen. Lisäksi Nintendo julkaisee erikoispakkauksen, joka sisältää Super Smash Bros. for Wii U -pelin, yhden Nintendo GameCube -ohjaimen ja yhden adapterin. Kaikki nämä julkaistaan samana päivänä, kun Super Smash Bros. for Wii U -peli julkaistaan tänä talvena.

Uusi pelisarja: Uusia pelitapoja luodessaan Nintendo on tunnettu uuden ainutlaatuisen pelisarjan kehittämisestä. Joskus Nintendo uudistaa jo olemassa olevia pelityyppejä omalla tavallaan.


- Splatoon: Splatoon on neljä-vastaan-neljä moninpelattava toimintapeli, joka pudottaa pelaajat taisteluareenalle, jonka nämä kaksi joukkuetta yrittävät saada haltuunsa. Molempien joukkueiden pelaajat ampuvat mustetta maahan samalla, kun he yrittävät kukistaa vastustajajoukkueen pelaajat vauhdikkaissa kisoissa. Jokainen hahmo voi muuttua mustekalaksi ja uida läpi oman joukkueensa musteen liukumalla seiniä pitkin ylös ja alas ja lattian alla. Pelaajat voivat käyttää Wii U GamePad -peliohjaimen liiketunnistusta ja katsoa helposti ympärilleen ja tähdätä, ja ruudulla oleva kartta näyttää koko areenan. Splatoon julkaistaan vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla.


Fanien suosikkihahmot ja ja -pelisarjat heräävät henkiin uusilla tavoilla: Nintendo uudistaa jatkuvasti fanien rakastamia pelisarjoja ja pitää niitä tuoreina. Nintendolla on useita tunnettuja hahmoja ja pelisarjoja, jotka sopivat jokaiseen makuun.

- The Legend of Zelda -pelisarjan seuraava osa: Pelisarjan uusin osa, joka julkaistaan vuonna 2015, esittelee ensimmäisen aidon avoimen maailman pelisarjan historiassa. Pelaajat voivat seikkailla Hyrule-maailmassa tai lähteä vaikka tutkimusmatkalle kaukaisille vuorille, jos he haluavat. Pelaajat voivat mennä mihin tahansa näkemäänsä paikkaan mistä tahansa suunnasta. Tämä on yksi tapa, jolla peli eroaa pelisarjan tutuista säännöistä ja se esittelee täysin uusia pelitapoja.- Super Smash Bros.: Suosittu taistelupelisarja julkaistaan ensimmäistä kertaa HD-grafiikalla varustettuna Wii U -pelikonsolille tänä talvena, ja ensimmäistä kertaa kannettavalla käsikonsolilla, kun Nintendo 3DS -versio saapuu kauppoihin 3. lokakuuta. Uudet hahmot, esineet ja areenat tekevät pelistä täysin uudennäköisen. amiibo-teknologia tuo pelaamiseen erilaisen ulottuvuuden, kun klassiset Nintendo-hahmot voivat siirtyä langattomasti peliin.


- Yoshi’s Woolly World: Yoshi näyttää aivan kuin hänet olisi neulottu lankakerästä ja siirretty TV-ruudulle. Tämä näyttävä HD-tason Wii U -peli, joka julkaistaan vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla, on täynnä upeita maisemia, joita tekee mieli koskettaa.


- Kirby (työnimi): Tämä Wii U Kirby-seikkailu julkaistaan vuonna 2015 ja pelin tapahtumat sijoittuvat savimaiseen maailmaan. Kaikki on tehty savesta ja asetettu täydellisesti upeisiin maisemiin. Kosketusnäyttöä hyödyntämällä pelaajat voivat ohjata Kirbyä läpi värikkäiden tasojen.

- Hyrule Warriors: Peli yhdistää hienosti The Legend of Zelda -pelin maailman ja Dynasty Warriors -pelisarjan tyylin yhdeksi legendaariseksi Wii U -seikkailuksi. Pelaajat ohjaavat Linkiä tai Prinsessa Zeldaa, tai valitsevat hahmokseen Impan tai Midnan. Peli julkaistaan 19. syyskuuta.
- Pokémon Omega Ruby ja Pokémon Alpha Sapphire: Valmistaudu uuteen seikkailuun Hoenn-maailmassa. Pelaajat pyydystävät, taistelevat ja vaihtavat Pokémoneja, kun he yrittävät löytää vastauksia Primal Groudonin ja Primal Kyogren mysteeriin. Nämä uusia haasteita ja uskomattoman voimakkaita Pokémoneja sisältävät pelit vievät Pokémon-pelisarjan seuraavalle tasolle.  
- Sonic Boom (SEGA): Sonic Boom -pelisarja saapuu yksinoikeudella Nintendon laitteille marraskussa, kun Sonic Boom: Rise of Lyric julkaistaan Wii U:lle ja Sonic Boom: Shattered Crystal julkaistaan Nintendo 3DS:lle. Koe Sonic ja ystävät ennen näkemättömissä seikkailuissa, jotka ovat täynnä toimintaa, tutkimista ja tiimityöskentelyä.

- Monster Hunter 4 Ultimate (Capcom): Yksinoikeudella Nintendo 3DS:lle vuoden 2015 alussa julkaistava Monster Hunter 4 Ultimate on suositun Monster Hunter -pelisarjan uusin osa. Tässä uusia liikkeitä ja kaksi uutta asetyyppiä sisältävässä pelissä pelaajat voivat liittyä metsästykseen kaverien kanssa pelattavissa verkkopeleissä.

Tällä viikolla E3-pelimessuilla on esiteltävänä myös seuraavat Nintendo-uutuudet:

Wii U


- Bayonetta 2 (lokakuu 2014): Eeppisiä taisteluja sisältävässä Bayonetta 2 -pelissä taistellaan enkeleitä ja demoneja vastaan käsittämättömän kauniissa HD-maailmassa. Taikuutta, aseita ja täyttä asennetta sisältävä Bayonetta 2 sisältää myös alkuperäisen Bayonetta-pelin ja mukana on myös joitakin Nintendo-yllätyksiä ja ainutlaatuisia Nintendo-hahmojen asuja.

- Xenoblade Chronicles X (vuosi 2015): Monolith Softin, Baten Kaitos ja Xenoblade Chronicles -pelien tekijöiden seuraava massiivinen sci-fi roolipeli julkaistaan yksinoikeudella Wii U:lle. Kauhea galaksienvälinen sota jättää jäljelle vain kourallisen maapallon selviytyjiä, jotka yrittävät elää kauniissa, mutta vihamielisessä ympäristössä.

- Mario vs. Donkey Kong (työnimi) (vuosi 2015): Mario vs. Donkey Kong -pulmapelisarja saapuu Wii U:lle. Tämä HD-versio hyödyntää Wii U GamePad -peliohjaimen kosketusnäyttöä, jonka avulla pelaajat voivat ohjata Mini-hahmoja (mukaan lukien Mini Luigi) turvaan. Peli sisältää myös lähes loputtoman pulmaeditorin, jonka kautta fanit voivat jakaa pulmia ja jättää kommentteja Miiverse-yhteisöön.- Captain Toad: Treasure Tracker (talvi 2014): Super Mario 3D World -pelistä tutut Captain Toad -tasot saavat oman pelin. Captain Toad lähtee seikkailuun läpi useiden nerokkaiden, värikkäiden ja hauskojen tasojen, joissa pelaajat käyttävät Wii U GamePad -peliohjainta ohjatakseen Toadia kolikoiden, timanttien ja tähtien luokse ja lopulta turvaan.


- Mario Party 10 (vuosi 2015): Marion juhlat muuttuvat Bowserin juhliksi, kun Wii U GamePad -peliohjainta käyttävästä pelaajasta tulee kaikkien tultasyöksevä vihollinen. “Bowser Party” -pelitilassa yksi pelaaja saa olla Koopa-kuningas ja aiheuttaa tuhoa minipeleissä samalla, kun muut pelaajat yrittävät väistellä sen hyökkäyksiä. Pelaajat voivat myös nauttia klassisesta Mario Party -pelityylistä.
- Art Academy (työnimi) (2014): Art Academy -pelin avulla kuka tahansa voi helposti oppia piirtämisen perusteet tai harjoitella haastavampia piirustustekniikoita oppituntien avulla. Wii U GamePad -peliohjain toimii loistavana piirustusalustana Art Academy -pelisarjan uusimmassa osassa.


Nintendo 3DS

- Pokémon Art Academy (4. heinäkuuta 2014): Pokémon Art Academy -pelissä opetellaan piirtämään Pokémon-hahmoja useilla oppitunneilla, joissa tutustutaan tarkemmin taiteen perusteisiin, muotoihin ja värittämiseen.- Fantasy Life (lokakuu 2014): Pelaajat lähtevät unelmiensa seikkailuun. Innovatiivisen Life-järjestelmän avulla pelaajat voivat vaihtaa mihin tahansa 12 Life-luokkaan lähes koska tahansa voidakseen käyttää eri kykyjä.
- THEATRHYTHM FINAL FANTASY CURTAIN CALL (Square Enix, Inc.): FINAL FANTASY -pelien musiikkia ja roolipelielementtejä yhdistelevä uusi THEATRHYTHM FINAL FANTASY CURTAIN CALL julkaistaan Nintendo 3DS:lle 19. syyskuuta.