Ohjainten ja tarvikkeiden käyttö


Wii-ohjain

Tällä sivulla kerrotaan Wii-ohjaimen eri käyttötavoista. Jos tarvitset apua Wii-ohjaimen käytössä (paristojen asettaminen, rannehihnan kiinnittäminen, tai ohjaimen synkronointi), klikkaa tästä.

Tärkeää: Jos haluat käyttää ladattavia paristoja, Nintendo suosittelee käyttämään ainoastaan nikkeli-metalli-hydridi paristoja. Kun ladattavia paristoja käytetään, sinun täytyy noudattaa valmistajan ohjeita turvallisuussyistä. Jos valmistajan ohjeita ei noudateta, Wii-ohjain saattaa vioittua ja takuu raukeaa.Wii-ohjaimen eri ohjaustavat

Ohjaimen käyttö ja asento vaihtelevat pelien mukaan. Voit käyttää ohjainta joko yhdellä tai kahdella kädellä. Lue kunkin pelin käyttöohjeet saadaksesi tietää, miten ohjainta tulee pelissä käyttää.

Wii-ohjainta voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdessä Wii-lisäohjainten kanssa. Ohjainta voidaan käyttää sekä vasemmalla että oikealla kädellä.


Perustoiminnot

Liiketunnistimella varustettu Wii-ohjain tarjoaa täysin uuden ohjaustavan. Alla muutamia ohjaimen perustoimintoja, joita hyödynnetään Wii-peleissä.


Nunchuk-apuohjain

1. Työnnä Wii-ohjaimen rannehihna liittimen koukusta läpi.
2. Yhdistä Nunchuk-apuohjaimen liitin Wii-ohjaimen pohjassa olevaan lisäohjaimen liittimeen.
3.

Huomio: Työnnä kätesi Wii-ohjaimen rannehihnan läpi ja pidä ohjainta tukevalla otteella. Liu’uta kiristintä niin, ettei lenkki luiskahda ranteestasi. Älä kiristä hihnaa epämukavan kireälle. Kiristä vain sen verran, että hihna pysyy ranteessasi.

Classic Controller Pro -ohjain

1. Työnnä Wii-ohjaimen rannehihna liittimen koukusta läpi ja aseta Classic Controller Pro tai Classic-ohjaimen liitin Wii-ohjaimen pohjassa olevaan lisäohjaimen liittimeen.
2.  Käytä Classic-ohjainta alla olevan kuvan mukaisesti pelataksesi yhteensopivia pelejä.
Huomio: Yhteensopivissa peleissä on seuraava ikoni joko Wii Shop Channel -kanavalla tai pelin kotelon takana

Komponenttikaapeli

Voidaksesi käyttää Wiin komponenttikaapeleita, televisiossasi täytyy olla yllä olevan kuvan mukaiset komponenttisisääntulot.


Yhdistä kaapelit, virtalähde ja ohjaimet

1. Tarkista, että televisiossasi on audio/video -sisääntulot sekä komponenttisisääntulot.

2. Yhdistä komponenttikaapeli komponenttisisääntuloihin seuraavalla tavalla:

 • Yhdistä vihreä liitin vihreään Y-merkkiseen aukkoon TV:n taakse.
 • Yhdistä sininen liitin siniseen Pb- tai Cb-merkkiseen aukkoon TV:n taakse.
 • Yhdistä punainen liitin punaiseen Pr- tai Cr-merkkiseen aukkoon TV:n taakse.
3. Yhdistä Stereo AV -kaapeli Audio-sisääntuloihin seuraavalla tavalla:

 • Yhdistä punainen (oikea Audio) liitin oikeaan Audio IN -aukkoon (R).
 • Yhdistä valkoinen (vasen Audio) liitin vasempaan Audio IN -aukkoon (L).
 • Anna keltaisen (Video) liittimen roikkua Älä yhdistä sitä Video In -sisääntuloon.
4. Yhdistä komponenttikaapelin toinen pää Wii-pelilaitteen takana olevaan Digital AV Out -porttiin.

5. Yhdistä ohjaimentunnistimen liitinosa (punainen) Wii-pelilaitteen taakse.

6. Varmista, että pelilaite on asetettu tasaiselle pinnalle (TV-taso, lattia, tms.). Varmista, että pelilaitteen ympärillä on paljon tilaa, jotta tuuletus toimii kunnolla. Varmista, että virtapainike on OFF-asennossa.

7. Yhdistä virtalähde pelilaitteen takana olevaan DC 12V In -porttiin. Yhdistä toinen pää pistokkeeseen.

8. Kytke virta päälle.

9. Kytke TV tai videonauhuri päälle ja etsi sisääntulovalinta. Tämä tunnetaan yleensä jollakin seuraavista nimistä: Input Select, AUX, Line, Line In, Input, Source, Select, In, tai EXT. Valitse oikea sisääntulo nähdäksesi pelikuvaa.

Oikean TV:n sisääntulon löytäminen:

10. Kytke TV päälle ja valitse oikea sisääntulo. Pelin pitäisi ilmestyä TV-ruudulle.


Pelaa peliä Progressive Scan -tilassa
Voidaksesi pelata peliä progressive scan -tilassa, sinun täytyy asettaa Wii-pelilaite "480p" -tilaan Wii System -valikon kautta. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja.

Progressive scan -tilan käyttö jatkossa: Kun olet aktivoinut progressive scan -tilan, seuraavan kerran kun pelaat yhteensopivaa Wii-peliä, pelilaite muistaa tämän asetuksen ja käyttää kyseistä tilaa jokaisessa yhteensopivassa pelissä
.

SD-muistikortit

SD-kortteja käytetään monissa digikameroissa ja kännyköissä sekä tietojen tallentamiseen tietokoneilla. Wii-pelilaite on yhteensopiva SD-korttien kanssa. MiniSD- ja microSD-kortteja voi käyttää Wii-pelilaitteen kanssa, kun niitä käytetään vastaavien sovittimien kanssa.

SD-kortille voidaan tallentaa Wii-pelilaitteeseen liittyviä tietoja, kuten pelien tallennustietoja, tiettyjä tietoja Wii Channel -sovelluksista. Lisäksi SD-kortteja käytetään yhteensopivan tiedon siirrossa (digikuvat ja MP3-kappaleet) Wii-pelilaitteeseen.


Tallentaminen

Voit tallentaa pelien tallennustietoja ja muuta tietoa Wii-pelilaitteen sisäiseen muistiin. Et tarvitse erillistä SD-korttia. Pelaajat saattavat kuitenkin haluta kopioida tiedot SD-kortille.

Voidaksesi tallentaa SD-kortille, Wii-pelilaite täytyy päivittää ladattavalla päivityksellä jos sinulla on järjestelmäversio alempi kuin 2.0. Ladataksesi päivityksiä sinun täytyy yhdistää Wii-pelilaitteesi internetiin. Klikkaa tästä  saadaksesi lisätietoja. Vaihtoehtoisesti päivityksen voi tehdä uuden pelin kautta. Viimeisimmät Nintendon julkaisemat pelit sisältävät järjestelmäpäivityksiä.

Huomio: Voit hyödyntää SD-kortille tallentamiasi tietoja Wiin Photo Channel -kanavalla, vaikka et olisikaan tehnyt päivitystä. Voit katsella tallentamiasi digikuvia ja videoita sekä kuunnella mp3-musiikkitiedostoja.


SD-muistikortin käyttö
* Kun käytät SD-korttia, sinun täytyy avata pelilaitteen etuosassa oleva SD-korttipaikan kansi ja työntää SD-kortti pelilaitteeseen.

* Katso Wiin käyttöohjeista kuinka voit SD-kortille tallentamiasi digikuvia katsoa Wii-pelilaitteella. 

* Katso Wiin käyttöohjeista kuinka voit siirtää Wii-pelilaitteen tietoja SD-kortille.


Yhteensopivien SD-muistikorttien tunnistaminen

Kaikki SD-muistikortit eivät välttämättä ole yhteensopivia Wii-pelilaitteen kanssa.

Päivitä Wii-pelilaitteesi, jos sen käyttöjärjestelmä on vanhempi kuin 4.0 (käyttöjärjestelmäversio näkyy Wii Settingsin ensimmäisen sivun oikeasta yläreunasta). Muussa tapauksessa Wii-pelilaitteessa on yhteensopiva vain 2GB ja sitä pienempikokoisten SD-muistikorttien kanssa.

Jos olet päivittänyt Wii-pelilaiteesi versioon 4.0 tai ylempään, niin Wii-pelilaitteesi tukee silloin myös SDHC-muistikortteja, jotka voivat olla jopa 32GB kokoisia. Tavalliset SD-muistikortit, jotka ovat yli 2GB eivät välttämättä toimi Wii-pelilaitteen kanssa eikä myöskään yli 32GB kokoiset SDHC-muistikortit.

SD-muistikortit, joissa on hidas tiedonsiirto saattaa ilmetä Wiin kanssa niin, että tiedostojen lataaminen tuntuu hitaalta. Sama ilmiö saattaa tulla jos SD-muistikortilla on todella paljon erilaisia tiedostoja.


Photo Channel -kanavan yhteensopivat tiedostot

Photo Channel -kanava pystyy toistamaan seuraavanlaisia tiedostoja:

 • Kuvatiedostot:
  Muoto: JPEG, (baseline)
  Koko: enintään 8192 x 8192

 • Videotiedostot:
  Muoto: AVI-tiedostot (motion JPEG)

 • Audiotiedostot:
  Muoto: MP3 (versio 1.0), AAC (versio 1.1)


  Ota huomioon myös seuraavat seikat:

  • Jotkin yllä olevista tiedostoista eivät välttämättä aina toimi Photo Channel -kanavalla.
  • Joidenkin videotiedostojen ääni ei ehkä kuulu.
  • SD-kortin käyttäminen hitaalla siirtonopeudella saattaa johtaa pidempiin latausaikoihin tai nykivään videokuvaan.

Wii LAN/USB-adapteri

Tarvitset Wii LAN/USB-adapterin, sekä verkkokaapelin voidaksesi yhdistää Wii-pelilaitteen langalliseen reitittimeen/modeemiin.

Muut kuin Nintendon valmistamat LAN-adapterit eivät välttämättä ole yhteensopivia Wii-pelilaitteen kanssa.

Voit vaihtoehtoisesti hankkia langattoman reitittimen tai vaihtaa modeemisi langattomaan malliin ja yhdistää Wii-pelilaitteesi langattomasti internetiin. Wii sisältää langattoman verkkosovittimen.

Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaan ja sisällön mukauttamiseen. Lue lisää  |  Sulje ilmoitus