nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nintendo Switch
  • Muisti
  • Tehdasasetusten palauttaminen

Nintendo Switch - Tehdasasetusten palauttaminen

Tehdasasetusten palauttaminen tarkoittaa kaikkien tietojen poistamista Nintendo Switch -konsolista ja sen palauttamista siihen tilaan, jossa ostit sen.

Voit kuitenkin palauttaa tehdasasetukset ja säilyttää osan konsolille tallennetuista tiedoista.

  • Välimuistin tyhjentäminen
  • Näppäimistön alustaminen
  • Konsolin tehdasasetusten palauttaminen
  • Tehdasasetusten palauttaminen ilman tallennustietojen poistamista

Välimuistin tyhjentäminen

Kun yhdistät Nintendo Account -tilin, julkaiset kuvakaappauksia tai suoritat muita toimintoja, konsolissasi näytetään verkkosivuja.

Voit poistaa näitä verkkosivuja varten tallennetut tiedot mukaan lukien käyttäjätunnukset, salasanat, evästeet, selainhistorian ja välimuistin koskien jokaista Nintendo Switch -konsolin käyttäjää erikseen.

Välimuistin tyhjentäminen

Avaa SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) HOME-valikosta ja valitse SYSTEM (järjestelmä) ⇒ FORMATTING OPTIONS (alustusvalinnat) ⇒ CLEAR CACHE (tyhjennä välimuisti).

Valitse käyttäjä, jota koskevan välimuistin haluat tyhjentää ja seuraa ohjeita näytöllä.

Cache
Cache

Näppäimistön alustaminen

Konsolin näppäimistö muistaa syöttämäsi tekstin ja tekee ennakoivia tekstinsyöttöehdotuksia kirjoittaessasi.

Voit alustaa näppäimistötiedot koskien jokaista Nintendo Switch -konsolin käyttäjää erikseen.

Näppäimistön alustaminen

Avaa SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) HOME-valikosta ja valitse SYSTEM (järjestelmä) ⇒ FORMATTING OPTIONS (alustusvalinnat) ⇒ RESET KEYBOARD (alusta näppäimistö).

Valitse käyttäjä, jonka näppäimistön haluat alustaa ja seuraa ohjeita näytöllä.

Återställ tangentbord

Konsolin tehdasasetusten palauttaminen

Kaikki konsolin järjestelmämuistiin tallennetut tiedot poistetaan, mukaan lukien ohjelmistotiedot, tallennustiedot, kuvakaappaukset ja käyttäjätiedot.

Käytä tätä toimintoa ennen Nintendo Switch -konsolin vaihtamista tai hävittämistä.

  • Et myöskään voi käyttää microSD-kortille tallennettuja ohjelmistotietoja.

Jos yrität alustaa konsolisi uudelleen ilmenneen ongelman vuoksi, suosittelemme, että yrität palauttaa tehdasasetukset poistamatta tallennustietoja.

Palauta tehdasasetukset paikassa, jossa konsoli voi muodostaa yhteyden internetiin.

Jos palautat tehdasasetukset silloin, kun konsoli ei ole yhdistetty internetiin, konsolin rekisteröintiä Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi ei peruuteta.

Konsolin rekisteröinti peruutetaan automaattisesti, kun käynnistät Nintendo eShop -sovelluksen ensimmäisen kerran tehdasasetusten palauttamisen jälkeen, mutta ennen sitä et voi määrittää toista konsolia Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi.

Lue nämä tiedot ennen kuin vaihdat tai hävität Nintendo Switch -konsolin, joka on yhä määritetty Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi.

Sinun tulee olla tietoinen seuraavasta ennen konsolin tehdasasetusten palauttamista

Konsolin tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedot, etkä voi enää käyttää microSD-kortille tallennettuja tietoja.

  • Seuraavat järjestelmämuistiin tallennetut tietotyypit poistetaan:
    • Ohjelmistotiedot
    • Tallennustiedot
    • Kuvakaappaukset
    • Käyttäjätiedot
    • Yhteys Nintendo Account -tiliin
    • Konsolisi rekisteröinti Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi (vain kun internetyhteys on muodostettu)
    • Kaikki konsolin asetukset
    • Kaikki tietotallenteet kuten virhehistoria
  • Tämän jälkeen et voi käyttää microSD-kortille tallennettuja ohjelmistotietoja.

Tämä ei vaikuta microSD-kortille tallennettuihin kuvakaappauksiin, ja niitä voi edelleen käyttää.

Tehdasasetusten palauttaminen ei vaikuta:

  • Konsolin järjestelmäversioon
  • Konsolin käyttäjiin yhdistettyjä Nintendo Account -tilejä ei poisteta

Ohjelmistotietojen lataaminen uudelleen

Nintendo eShop -varasi ja -tilitietosi tallennetaan Nintendo Account -tilillesi. Jos yhdistät Nintendo Account -tilisi toiseen käyttäjään, voit ladata ohjelmistotiedot Nintendo eShop -sovelluksesta.

  • Jos et pysty lataamaan ohjelmistotietoja uudelleen, varmista että toista konsolia ei ole rekisteröity Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi.
  • Ohjelmien uudelleen lataaminen ei ehkä ole mahdollista, jos ne eivät ole enää jakelussa.

Konsolin tehdasasetusten palauttaminen

Avaa SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) HOME-valikosta ja valitse SYSTEM (järjestelmä) ⇒ FORMATTING OPTIONS (alustusvalinnat) ⇒ RESTORE FACTORY SETTINGS (palauta tehdasasetukset).

Återställ till fabriksinställningar

Tehdasasetusten palauttaminen poistamatta tallennustietoja

Konsolin tehdasasetusten palauttamisen ja kaikkien tietojen poistamisen lisäksi voit palauttaa tehdasasetukset poistamatta tallennustietoja.

Jos yrität alustaa konsolisi uudelleen ilmenneen ongelman vuoksi, suosittelemme, että kokeilet jälkimmäistä keinoa ensin.

Jos alustat konsolisi uudelleen tällä tavalla, seuraavat tietotyypit säilyvät järjestelmämuistissa ja muut tiedot poistetaan:

  • Tallennustiedot
  • Kuvakaappaukset
  • Käyttäjätiedot
    • Yhteys Nintendo Account -tiliin
    • Konsolisi rekisteröinti Nintendo Account -tilisi aktiiviseksi latauskonsoliksi (vain kun internetyhteys on muodostettu)

Tämän jälkeen et voi käyttää microSD-kortille tallennettuja ohjelmistotietoja

Vaikka palauttaisit tehdasasetukset poistamatta tallennustietoja, et voi käyttää microSD-kortille tallennettuja ohjelmistotietoja.

Jos alustat konsolisi tällä tavalla, käyttäjätietosi ja yhteyttäsi Nintendo Account -tiliisi ei poisteta, ja voit ladata poistetut ohjelmistotiedot uudelleen Nintendo eShop -sovelluksesta.

  • Tämä ei vaikuta microSD-kortille tallennettuihin kuvakaappauksiin, ja niitä voi edelleen käyttää.
  • Ohjelmien uudelleen lataaminen ei ehkä ole mahdollista, jos ne eivät ole enää jakelussa.

Tehdasasetusten palauttaminen poistamatta tallennustietoja

Toisin kuin muut alustusvalinnat, tämä täytyy tehdä erityisestä palautustilasta.

  1. Katkaise konsolin virta.
  2. Paina virtapainiketta samalla kun pidät pohjassa molempia äänenvoimakkuuspainikkeita. Pidä äänenvoimakkuuspainikkeet pohjassa päästäksesi palautustilaan.
    power-knappen
  3. Valitse RESTORE FACTORY SETTINGS WITHOUT DELETING SAVE DATA (palauta tehdasasetukset poistamatta tallennustietoja) ja seuraa ohjeita näytöllä.