fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Labo
  • Yleiskatsaus

Nintendo Switch - Usein kysytyt kysymykset Nintendo Labosta

Onko sinulla kysymyksiä Nintendo Labosta? Meillä on vastauksia!

Yleistä tietoa

Kuinka paljon tilaa Nintendo Labo vie?

Tässä ovat erilaisten Nintendo Labo -pakettien mitat ennen rakentamista.

  • Nintendo Labo Toy-Con 01: Variety Kit: 450 mm x 345 mm x 65 mm. 
  • Nintendo Labo Toy-Con 02: Robot Kit: 450 mm x 345 mm x 74 mm.

Alla olevissa kuvissa on esitetty valmiiden Toy-Con -projektien mitat.

general size 01

general size 02

general size 03

Näin voit säilyttää tiettyjen Toy-Conien lisäosat, kuten pianon soittimet tai robotin ruuvit.

general storage 01
general storage 02
general storage 03
general storage 04

Tässä kuvassa on esimerkki siitä, miten kaikki Variety Kit -paketin Toy-Conit mahtuvat pieneen tilaan. Robotissa on koukku, joten voit helposti ripustaa sen seinälle. 

general storage 05

Mistä voin ostaa Nintendo Labon?

Erilaiset Nintendo Labo -paketit on saatavilla 27. huhtikuuta 2018 alkaen, useimmissa myymälöissä, jotka yleensä myyvät videopelejä. Ota yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjääsi tarkistaaksesi Nintendo Labon saatavuuden.

Rakenna

Voiko kuka tahansa rakentaa Toy-Conin?

Toy-Conin rakentaminen on helppoa! Seuraa interaktiivisia, vaiheittaisia ohjeita Nintendo Switch -konsolilla ja rakenna omaan tahtiisi. Voit jopa zoomata, kääntää kameraa ja kelata ohjeita alkuun. 

Voit myös käyttää käytännöllistä tekniikkaa, jota kutsutaan "ennakoivaksi taittamiseksi". 

Ennakoiva taittaminen tarkoittaa, että taitat ennen kuin kiinnität pienemmät osat toisiinsa. Tätä tekniikkaa käyttämällä saat Toy-Conisi näyttämään hienommilta. 

Opit kaikenlaisia hyödyllisiä temppuja, kun seuraat interaktiivisia ohjeita.

Tarvitsenko jotain muuta rakentaakseni Toy-Conin?

Kaikki mitä tarvitset on mukana paketissa - et tarvitse mitään erillisiä työkaluja irrottaaksesi eri osat pahviarkeista...

make anythingelse 01

...ja yhdistääksesi ne toisiinsa!

Et tarvitse liimaa tai saksia Toy-Conin rakentamiseen. Tämä tarkoittaa, että lapset voivat rakentaa niitä turvallisesti. Suosittelemme, että pidät rakennusalueen puhtaana, jotta et kadota osia. Vanhempien valvonta on suositeltavaa, jos lapsi on alle 10-vuotias. 

Mitä tapahtuu, jos teen virheen?

Jos teet virheen Toy-Conin rakentamisen aikana, voit aina kelata interaktiivisia ohjeita taaksepäin ja toistaa vaiheen. Voit myös kääntää kameraa ja zoomata nähdäksesi, missä jokin meni pieleen.

Jos pahvi menee rikki...

...voit korjata sen helposti teipillä. Jos käytät koristeteippiä, voit tehdä Toy-Conistasi entistäkin ainutlaatuisemman. 

Jos pienet osat vääntyvät näin...

...voit vahvistaa niitä teipillä ja jäljellä olevalla pahvilla.

Nintendo Labo on suunniteltu niin, että virheet ja vahingot voidaan korjata helposti. Tutustu peliohjelmiston hyödyllisiin vinkkeihin saadaksesi tietää, miten Toy-Con voidaan korjata parhaiten.  

Kuinka vanha pitää olla, jotta voi rakentaa jokaisen Toy-Conin? Kuinka kauan se kestää?

Suosittelemme, että vanhemmat valvovat alle 10-vuotiaita lapsia, kun he rakentavat Toy-Conia. Yli 10-vuotiaiden lasten pitäisi pystyä rakentamaan itse, mutta on aina hauskempaa tehdä se yhdessä!

Tässä on kätevä opas, jossa on kerrottu arviot kuinka paljon aikaa tarvitaan erilaisten Toy-Con -projektien rakentamiseen. Pienemmät Toy-Conit kuten RC-auto voidaan tehdä noin kymmenessä minuutissa, kun taas suurempien Toy-Conien rakentaminen saattaa kestää 3-4 tuntia. Näiden suurempien Toy-Conien osalta suosittelemme, että pelaajat pitävät taukoa rakentamisen eri vaiheiden välillä.

make howold 01
make howold 02

Pelaa

Minkälaisia pelejä voi pelata Nintendo Labon kanssa? Kuinka pitkiä nämä pelikokemukset ovat?

Jokaisen Nintendo Labo -paketin mukana tulee tarvittava peliohjelmisto. Tämä peliohjelmisto tarjoaa monia hauskoja tapoja pelata Toy-Con -luomuksiesi kanssa. 

Mitä enemmän pelaat jokaisen Toy-Conin kanssa, sitä enemmän löydät hauskoja tapoja pelata! Esimerkiksi moottoripyöräpelin Grand Prix -pelitilassa voit luoda omia ratoja, joissa voit kisata. 

Robot Kit -rakennussarjassa voit pitää taukoa kaupungin tuhoamisessa ja selvittää erilaisia haasteita avataksesi uusia kykyjä robotillesi. 

Nintendo Labon pelien lisäksi pelaajat voivat oivaltaa, miten erilaiset luomukset toimivat oivaltamistilassa. Jokainen paketti sisältää myös pelitilan, jota kutsutaan nimellä "Toy-Con Garage", jossa pelaajilla on vapaus keksiä omia Toy-Con -projekteja ja tehdä kokeiluja olemassa olevilla Toy-Coneilla.

Mitä tapahtuu, jos kadotan pienemmät osat?

Suosittelemme, että rakennat ja pelaat Nintendo Labolla puhtaalla pinnalla. Pieniä osia voidaan säilyttää pienessä pussissa, jotta ne eivät katoa. 

play lose 01

Voit jopa sitoa pienemmät osat yhteen pienellä narulla kuten alla olevassa kuvassa on esitetty. 

play lose 02

Joissakin Toy-Coneissa on myös tilaa pienempien osien säilyttämiseen. 

play lose 03

Voinko pukea robottipuvun itse?

Jos sinulla ei ole ketään, joka voisi auttaa sinua robottipuvun pukemisessa, voit katsoa tämän videon, joka näyttää kuinka voit tehdä sen itse. 

Voiko kaksi pelaajaa pelata Nintendo Labolla?

Useimmat pelit, jotka sisältyvät Variety Kit ja Robot Kit -paketteihin, on suunniteltu pelattavaksi yksi henkilö kerrallaan. 

Jos sinulla on ylimääräinen pari Joy-Con -peliohjaimia (myydään erikseen), voit nauttia kahden pelaajan kisoista ja taisteluista kahdella RC-autolla, jotka sisältyvät Variety Kit -pakettiin. Voit myös taistella toista robottia vastaan, jos molemmilla pelaajilla on oma Robot Kit ja ylimääräinen pari Joy-Con -peliohjaimia (myydään erikseen).  

Voit myös keksiä omia kahden pelaajan kokemuksia Toy-Con Garage -pelitilan avulla.

Kuinka kestäviä pahvikartongit ovat?

Nintendo Labon kehittämisen aikana teimme tuhansia testejä nähdäksemme, kuinka pahvikartongit kestävät pidempiaikaista pelaamista. 

Toy-Con on valmistettu pahvista, joten on mahdollista, että se menee rikki, kun pelaat sillä. Mutta koska olet tehnyt sen itse, voit myös korjata sen itse ja jatkaa pelaamista, vaikka se menisi rikki. Tutustu peliohjelmiston hyödyllisiin vinkkeihin saadaksesi tietää, miten Toy-Con voidaan korjata parhaiten.

Jos käy niin, että Toy-Conia ei ole mahdollista korjata, sinulla on mahdollisuus ostaa varaosia. Lisätietoja tästä on tulossa myöhemmin. 

Oivalla

Voinko koristella Toy-Coneja? Mitä materiaaleja voin käyttää?

Tietenkin! Koska ne on valmistettu pahvista, voit koristella Toy-Con -luomuksiasi erilaisilla työkaluilla, kuten värikynillä, akryylimaaleilla, tarroilla ja koristeteipillä. 

Suosittelemme, että vältät nestemäisiä liimoja tai maaleja, joihin on sekoitettu paljon vettä, koska nämä materiaalit saattavat aiheuttaa pahvikartongin taipumisen, jolloin eri osien kokoaminen on vaikeaa. 

discover customise

Varmista, että poistat Nintendo Switch -konsolin ja Joy-Con -peliohjaimen ennen kuin aloitat koristelemisen. 

Miksi paketissa on ylimääräinen pahviarkki? Mihin sitä voidaan käyttää?

Jokaisen Nintendo Labo -paketin mukana tulee yksi ylimääräinen pahviarkki, jotta voit muokata Toy-Coneja ja keksiä uusia tapoja pelata Toy-Con Garage -pelitilassa. 

discover extrasheet 01

Voit esimerkiksi käyttää tätä ylimääräistä pahviarkkia saadaksesi Toy-Conin näyttämään tältä...

discover extrasheet 02

Tämä ylimääräinen pahviarkki sisältää ihmisen muotoisen pahvipalan ja palan, jolla voit peittää konsolin näytön. Voit myös käyttää näitä ylimääräisiä paloja löytääksesi uusia tapoja pelata Toy-Conin kanssa. 

Voivatko lapset käyttää Toy-Con Garage -pelitilaa?

Nintendo Labo on suunniteltu niin, että kaikki voivat käyttää sitä. Kun lapsesi on käynyt Nintendo Labon rakenna-, pelaa- ja oivalla-vaiheet läpi, hän on valmis ymmärtämään Toy-Con Garage -pelitilan perusasiat. Mutta on aina hauskempaa tehdä se yhdessä ja tietyt lapset saattavat joskus tarvita hieman apua vanhemmalta.