fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Pokémon

Yli 20 vuoden ajan Pokémon on viihdyttänyt miljoonia kaikenikäisiä faneja ympäri maailmaa ja siitä on tullut yksi menestyneimmistä tuotemerkeistä maailmassa. Pokémon-pelejä on myyty yli 279 miljoonaa kappaletta. Pokémon Red ja Pokémon Green julkaistiin Japanissa Game Boylle vuonna 1996.

pokeball small

Pokémonit ovat olentoja, joita on useita erimuotoisia ja erikokoisia. Jotkut Pokémonit elävät luonnossa kun taas toiset elävät yhdessä ihmisten kanssa. Suurin osa Pokémoneista ei puhu, vaan ne sanovat ainoastaan oman nimensä. Tällä hetkellä on yli 700 erilaista tunnettua olentoa, jotka elävät Pokémon-maailmassa.

Ihmiset huolehtivat Pokémoneista ja kouluttavat niitä. Tällaisia ihmisiä kutsutaan kouluttajiksi, jotka ottavat Pokémonit mukaan seikkailuun. Seikkailun aikana Pokémonit kasvavat ja keräävät kokemusta. Joskus ne myös kehittyvät vahvemmiksi Pokémoneiksi.

On olemassa useita erityyppisiä Pokémoneja kuten Tulityyppi, Lohikäärmetyyppi, Ruohotyyppi ja niin edelleen. Kaikilla eri tyypeillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tämä tulee erityisen selvästi esille, kun Pokémonit taistelevat toisiaan vastaan. Esimerkiksi Tulityypin Pokémon on hyvin vahva Ruohotyypin Pokémonia vastaan. Joten jos otat useita erilaisia Pokémoneja mukaan taisteluun, sinun täytyy ajatella strategisesti, jotta joukkueesi voittaa.

Esimerkkejä erilaisista Pokémoneista

pikachu

Pikachu

Tyyppi: Sähkö

Bulbasaur

Bulbasaur

Tyyppi: Ruoho

charmander

Charmander

Tyyppi: Tuli

squirtle

Squirtle

Tyyppi: Vesi

eevee

Eevee

Tyyppi: Normal

Ensimmäiset Pokémon-pelit julkaistiin Game Boylle Euroopassa vuonna 1999. Pelit olivat uskomattoman menestyneitä ja sen jälkeen Pokémon-pelejä on julkaistu useille Nintendon pelikonsoleille. Pokémon-pelejä on saatavilla nykyään Nintendo 3DS:lle ja Wii U:lle.

Miten pelit toimivat?

Useimmissa Pokémon-peleissä ohjataan nuorta Pokémon-kouluttajaa seikkailussa, jossa etsitään, pyydystetään ja koulutetaan Pokémoneja ja tavoitteena on tulla Pokémon-mestariksi. Toinen tärkeä tavoite on kerätä mahdollisimman monta Pokémonia. Pokémonien väliset taistelut ovat tärkeitä, mutta on myös tärkeää huomioida, että Pokémonit eivät koskaan kuole taisteluissa tai muissa tilanteissa pelin aikana. Tämän lisäksi pelit sisältävät monia muita hauskoja aktiviteettejä kuten taito- ja kauneuskilpailuja, turnauksia, kalastusta ja paljon muuta. Pelaajat voivat myös vaihtaa Pokémoneja toistensa kanssa.

pokemon red blue

Pokémon Red Version ja Pokémon Blue Version

Julkaisu: 5. lokakuuta 1999
Laite: Game Boy
Ensimmäiset pelit Pokémon-sarjassa. Japanissa pelit julkaistiin jo vuonna 1996 ja Euroopassa vuonna 1999.

pokemon yellow

Pokémon Yellow Version: Special Pikachu Edition

Julkaisu: 16. kesäkuuta 2000
Laite: Game Boy Color
Pikachu seuraa pelaajaa koko seikkailun ajan.

Pokémon Gold Version, Pokemon Silver Version

Pokémon Gold Version ja Pokémon Silver Version

Julkaisu: 6. maaliskuuta 2001
Laite: Game Boy Color
100 uutta Pokémonia esiteltiin näissä peleissä. Pelit sisältävät myös "päivä ja yö" -ominaisuuden, joten pelaaja pystyy löytämään hieman erilaisia Pokémoneja vuorokaudenajasta riippuen.

Pokémon Crystal Version

Pokémon Crystal Version

Julkaisu: 2. marraskuuta 2001
Laite: Game Boy Color
Ensimmäinen Pokémon-peli, jossa pelaaja pystyi valitsemaan hahmokseen joko tytön tai pojan.

pokemon ruby sapphire

Pokémon Ruby Version ja Pokémon Sapphire Version

Julkaisu: 25. heinäkuuta 2003
Laite: Game Boy Advance
Näissä peleissä oli mahdollista taistella kahdella kouluttajalla kahta kouluttajaa vastaan.

pokemon firered leafgreen

Pokémon FireRed Version ja Pokémon LeafGreen Version

Julkaisu: 1. lokakuuta 2004
Laite: Game Boy Advance
Ensimmäinen kerta, kun pelaaja pystyi vaihtamaan ja taistelemaan langattomasti käyttämällä Game Boy Advance Wireless Adapter -lisätarviketta.

pokemon emerald

Pokémon Emerald Version

Julkaisu: 21. lokakuuta 2005
Laite: Game Boy Advance
Tämä oli kolmas seikkailu Hoenn-alueella, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Pokémon Ruby Version ja Pokémon Sapphire Version -peleissä. Tässä pelissä oli myös uusi pelitila nimeltään Battle Frontier, jossa voimakkaat kouluttajat pystyivät taistelemaan toisiaan vastaan.

pokemon diamond pearl

Pokémon Diamond Version ja Pokémon Pearl Version

Julkaisu: 27. heinäkuuta 2007
Laite: Nintendo DS
Ensimmäistä kertaa Pokémon-pelissä pelaajat pystyivät taistelemaan ja vaihtamaan muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa internetin kautta.

pokemon platinum

Pokémon Platinum Version

Julkaisu: 22. toukokuuta 2009
Laite: Nintendo DS
Tämä on kolmas seikkailu Sinnoh-alueella, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Pokémon Diamond Version ja Pokémon Pearl Version -peleissä.

pokemon heartgold soulsilver

Pokémon HeartGold Version ja Pokémon SoulSilver Version

Julkaisu: 26. maaliskuuta 2010
Laite: Nintendo DS
Näiden pelien mukana tuli Pokéwalker-lisätarvike. Tämän lisätarvikkeen avulla pelaajat pystyivät kouluttamaan Pokémoneja kävelemällä "todellisessa" maailmassa.

pokemon black white

Pokémon Black Version ja Pokémon White Version

Julkaisu: 4. maaliskuuta 2011
Laite: Nintendo DS
Nämä seikkailut sijoittuvat uudelle Unova-alueelle. Näissä peleissä pystyi jopa kuusi Pokémonia – kolme molemmissa joukkueissa – taistelemaan toisiaan vastaan samanaikaisesti.

pokemon black2 white2

Pokémon Black Version 2 ja Pokémon White Version 2

Julkaisu: 12. lokakuuta 2012
Laite: Nintendo DS
Jatko-osat Pokémon Black Version ja Pokémon White Version -peleille. Uusia ominaisuuksia ja vielä enemmän Pokémoneja löydettävänä.

pokemon x y

Pokémon X ja Pokémon Y

Julkaisu: 12. lokakuuta 2013 (maailmanlaajuinen julkaisu)
Laite: Nintendo 3DS
Ensimmäinen kerta, kun Pokémon-peli oli kolmiulotteinen. Nämä pelit esittelivät myös Mega Evolution -muodot, joiden avulla Pokémonit voivat muuttua erimuotoisiksi.
Näitä pelejä on myyty Euroopassa yhteensä yli 3,5 miljoonaa kappaletta.

pokemon omega alpha

Pokémon Omega Ruby ja Pokémon Alpha Sapphire

Julkaisu: 28. marraskuuta 2014
Laite: Nintendo 3DS
Uudet ehostetut versiot Pokémon Ruby Version ja Pokémon Sapphire Version -peleistä, uusia Mega Evolution -muotoja ja useita salaisuuksia löydettävänä.
Näitä pelejä on myyty Euroopassa yhteensä yli 3 miljoonaa kappaletta.

pokemon sun moon

Pokémon Sun ja Pokémon Moon

Julkaisu: 23. marraskuuta 2016
Laite: Nintendo 3DS
Seuraavat kaksi suurta Pokémon-seikkailua sijoittuvat Havaijin näköiselle Alola-alueelle. Löydä täysin uusia Pokémoneja ja uusia tapoja pelata Pokémonia.

Pokemon UltraSun UltraMoon

Pokémon Ultra Sun ja Pokémon Ultra Moon

Julkaisu: 17. marraskuuta 2017
Laite: Nintendo 3DS

Uusia Pokémon-muotoja on löydetty Alola-alueelta. Nämä muodot muistuttavat legendaarisia Solgaleo, Lunala ja Necrozma Pokémoneja, jotka löydettiin ensimmäisen kerran Pokémon Sun ja Pokémon Moon -peleissä.

pokemon letsgo

Pokémon Let's Go, Pikachu! ja Pokémon Let's Go, Eevee!

Julkaisu: 16. marraskuuta 2018
Laite: Nintendo Switch
Pokémon kutsuu fanit uuteen seikkailuun, joka vie heidät tuttuihin ympäristöihin. Pelit ovat saaneet vaikutteita Pokémon Yellow -pelistä, joka julkaistiin alun perin Nintendon Game Boylle Japanissa vuonna 1998. Nämä molemmat uudet pelit jakavat useita innovatiivisia ominaisuuksia, joihin Pokémon GO -pelaajat ovat tottuneet ja ne on luotu pelaajille, jotka ottavat ensimmäiset askeleensa Pokémon-videopelien maailmaan!

Pokémon Sword || Pokémon Shield

Pokémon Sword ja Pokémon Shield

Julkaisu: 15. marraskuuta 2019
Laite: Nintendo Switch
Pokémon Sword ja Pokémon Shield sijoittuvat Galar-alueelle. Se on laaja alue monipuolisilla ympäristöillä, joihin mahtuu kaikkea aina rauhallisesta maaseudusta nykyaikaisiin kaupunkeihin, tiheitä metsiä ja lumisia vuoria.

Toivomme, että arvostat tätä historiaa. Haluamme myös mainita, että uskomattoman suosittu Pokémon GO -sovellus on saatavilla iPhonelle ja Android-laitteille.

Saatat pitää...

  • Tervetuloa Galar-alueelle, joka on täynnä uusia Pokémoneja ja jännittäviä vierailukohteita. Oletko valmis haastamaan...
  • Uusi ja jännittävä Pokémon-roolipeli Nintendo Switchille!
  • Uusi ja jännittävä Pokémon-roolipeli Nintendo Switchille!
  • Tervetuloa Galar-alueelle, joka on täynnä uusia Pokémoneja ja jännittäviä vierailukohteita. Oletko valmis haastamaan...