Skip to main content

Mitkä ovat erot ensisijaisen ja muunsijaisen Nintendo Switch -konsoleiden kesken?

Ensimmäisen kerran kirjautuessasi Nintendo Switch -konsolillasi Nintendo eShop -palveluun käyttämäsi Nintendo Switch -perheen konsoli rekisteröityy Nintendo Account -tilisi ensisijaiseksi konsoliksi.
Mitkä ovat erot ensisijaisen ja muunsijaisen Nintendo Switch -konsoleiden kesken?

Kun sinulle on asetettu ensisijainen konsoli tilillesi, voit edelleen liittää kyseisen tilisi useampaankin Nintendo Switch -konsoliin. Nämä konsolit eivät kuitenkaan tule olemaan ensisijaisia konsoleitasi.

Kuka tahansa toinen käyttäjä voi pelata ostamiasi ladattavia pelejä ensisijaisella konsolillasi. Sinua ei myöskään vaadita olemaan yhteydessä internetiin ennen, kuin käytät ladattavaa sisältöä ensisijaisella konsolillasi. (Internet-yhteys vaaditaan silti, kun käytetään online-ominaisuuksia tai pelejä, jotka vaativat tilauspalvelun).

Jos poistat konsolin ensisijaisuuden, seuraavan kerran kirjautuessasi Nintendo eShop -palveluun Nintendo Switch -perheen konsolilla, kyseisestä konsolista tulee Nintendo Account -tilisi ensisijainen konsoli.

Tarkistaaksesi, onko konsolisi tilisi ensisijainen konsoli, tarkista "primary console" -kohta Nintendo eShop Account Information -osiosta. (Nintendo eShop Tilin Tiedot)

Pääkohdat:

Ensisijainen konsoli

 • Vain yksi konsoli voi olla kerrallaan ensisijainen konsoli.
 • Ensimmäinen konsoli Nintendo Switch -perheen konsoleista, joka yhdistetään Nintendo eShop -palveluun, rekisteröityy ensisijaiseksi konsoliksi.
 • Ensisijaisella konsolilla kuka tahansa muu konsolinkäyttäjä voi pelata ladattua sisältöä, jonka kyseisen Nintendo Account -tilin omistaja on ostanut.
 • Aktiivista yhteyttä internetiin ei tarvita, kun käytetään ladattavia ohjelmia ensisijaisella konsolilla.
 • Internet-yhteys vaaditaan edelleen, jos halutaan käyttää online-toimintoja tai pelejä, jotka vaativat tilauspalvelun.
 • Ensisijaisen Nintendo Switch -konsolin voi vaihtaa muunsijaiseksi konsoliksi (non-primary), mutta ensin tulee poistaa nykyisen konsolin ensisijaisuus.

Muunsijainen konsoli

 • Nintendo Account -tili voi olla linkattu useaan Nintendo Switch -perheen konsoliin, jotka eivät ole asetettu ensisijaiseksi konsoliksi. Jotkin toiminnot kuitenkin eroavat verrattuna ensisijaiseen konsoliin.
 • Muunsijaisella konsolilla voit edelleen kirjautua Nintendo eShop -palveluun, ostaa ja ladata ohjelmia, ja tietyin ehdoin myös pelata ladattuja ohjelmia.
 • Muunsijaista konsolia käytettäessä tarvitaan aktiivinen internet-yhteys pelatessa ladattua sisältöä.
 • Jos menetät internet-yhteyden pelatessasi ladattua sisältöä muunsijaisella konsolillasi, peli pysäytetään tietyn ajan kuluttua. Kun konsoli yhdistetään internetiin uudelleen, pääset jatkamaan peliä kohdasta, johon jäit.
 • Muunsijaisella konsolilla ladattavaa sisältöä voi käyttää vain kyseisen sisällön ostanut käyttäjä.
 • Ladattavaa ohjelmistoa käytettäessä muunsijaisella konsolilla, ohjelma keskeytyy, jos tätä Nintendo Account -tiliä käytetään ladatun sisällön käsittelemiseen millä tahansa muulla Nintendo Switch -konsolilla.

Kuinka se toimii:

Rekisteröi ensisijainen konsolisi:

 1. Liitä Nintendo Account -tilisi Nintendo Switch -perheen konsoliin.
 2. Avaa Nintendo eShop ja valitse Nintendo Account -tilisi.
 3. Jos Nintendo Account -tililläsi ei ole vielä ensisijaista konsolia, tästä konsolista tulee Nintendo Account -tilisi ensisijainen konsoli.

Tee toisesta konsolista ensisijainen konsoli:

 1. Avaa Nintendo eShop ensisijaisella konsolillasi, klikkaa henkilökohtaista kuvakettasi, niin pääset Account Information -osioon. Selaa alaspäin ja klikkaa peruuttaaksesi konsolin rekisteröinnin, eli "Deregister".
  • Jos sinulla ei ole pääsyä alkuperäiseen konsoliin, voit myös peruuttaa ensisijaisen konsolin rekisteröinnin ilman laitetta kerran vuodessa.
  • Rekisteröinnin peruuttaminen ilman laitetta onnistuu vierailemalla osoitteessa accounts.nintendo.com, valitsemalla "Shop Menu" ja sitten "Deregister Primary Console"
 2. Käynnistä sitten Nintendo Switch -konsoli, jonka haluat rekisteröidä ja käytä Nintendo Account -tiliäsi päästäksesi Nintendo eShop -palveluun. Tästä tulee nyt tilisi ensisijainen konsoli.

Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto