fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

  • Uutiset
  • 2017 - Menestysvuosi Nintendolle

2017 - Menestysvuosi Nintendolle

Nintendo Switch julkaistiin 3. maaliskuuta 2017 ja pelikonsolille on julkaistu kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana jo useita erilaisia huippupelejä. Vuosi 2017 oli todellinen menestysvuosi Nintendolle!

Nintendo Switch on saanut todella loistavan alun ja sille on jo julkaistu monia laadukkaita pelejä, jotka ovat saaneet erilaisia palkintoja ja sijoittuneet useiden eri listojen kärkisijoille. Äskettäin Nintendo ilmoitti, että Nintendo Switch -konsoleita on myyty jo yli 10 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, mikä on erittäin vakuuttava tulos ottaen huomioon kuinka vähän aikaa pelikonsoli on ollut vasta markkinoilla.

Huippuarvosanoja useille eri peleille

zelda botw game of the year

Samana päivänä kuin Nintendo Switch saapui kauppoihin julkaistiin myös The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka voitti äskettäin erittäin arvostetun ”Game of the Year” -palkinnon suuressa amerikkalaisessa ”The Game Awards” -peligaalassa. Kun tarkastelemme pelin arvosteluja, niin lähes jokainen peliarvostelija on antanut pelille joko parhaimman mahdollisen arvosanan tai erittäin korkean arvosanan. Metacritic.com, sivustolla, joka koostaa pelien arvosanat, pelin keskiarvosana on 97/100.

Viime vuonna saimme tutustua Super Marion uusimpiin seikkailuihin ja tällä kertaa myös hänen uuteen hattuystäväänsä Cappyyn pelissä Super Mario Odyssey. Yhdessä he ovat matkustaneet maailman ympäri voittaakseen Bowserin ja pelastaakseen Prinsessa Peachin. Tätä peliä on ylistetty lehdistössä ja se on saanut korkeita arvosanoja lähes kaikkialla. Myös tällä pelillä on Metacritic.com-sivustolla ns. metascore 97/100.

Nämä kaksi pelijättiläistä on siis julkaistu Nintendo Switchille ensimmäisen vuoden aikana. Nintendo Switchin menestyksen takana ei ole pelkästään nämä pelit, sillä ensimmäisen vuoden aikana on julkaistu myös useita muita huippupelejä. Splatoon 2, erittäin menestyneen Wii U -pelin jatko-osa, julkaistiin heinäkuussa ja pelaajat ympäri maailmaa ovat ottaneet sen avosylin vastaan. Tämän lisäksi täysin uusi taistelupeli ARMS näki päivänvalon. Innovatiivinen ja erilainen taistelupeli, jossa nyrkkeillään erittäin joustavilla teleskooppikäsillä. Suurista japanilaisista roolipeliseikkailuista pitäville julkaistiin äskettäin Xenoblade Chronicles 2, joka on myös saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Näiden lisäksi kaksi todella hyvää Wii U -peliä ovat saaneet uudet päivitetyt versiot Nintendo Switchille, nimittäin Mario Kart 8 Deluxe ja Pokkén Tournament DX.

Lisäksi kolmannen osapuolen kehittäjät ovat tukeneet Nintendo Switchiä sellaisilla peleillä kuten Mario + Rabbids: Kingdom Battle, The Elder Scrolls V: Skyrim, Doom ja FIFA 18 vain muutamia mainitaksemme.

Nintendo Switchin hyvä alku ja hyvät myynnit lupaavat hyvää myös tulevaisuuden kannalta. Tiedämme jo nyt, että pelit kuten Bayonetta 3, Metroid Prime 4 ja uusi Pokémon-peli ovat kehitteillä Nintendo Switchille kuten myös Kirby: Star Allies sekä uusi Yoshi-peli.

Nintendo 3DS -perheen uusin jäsen

Nintendo Switchin lisäksi myös Nintendo 3DS -perhe sai viime vuonna uuden jäsenen New Nintendo 2DS XL -käsikonsolin muodossa. New Nintendo 2DS XL -käsikonsolissa on täysin uusi muotoilu, se on kokoontaitettava toisin kuin aikaisempi 2DS-malli ja sillä voi pelata kaikkia Nintendo 3DS -pelejä 2D-tilassa.

Nintendo 3DS -perheen käsikonsoleille julkaistiin viime vuonna useita erilaisia pelejä. Saimme muun muassa loistavan pelin nimeltään Metroid: Samus Returns, pulmapeliseikkailun Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires' Conspiracy, kaksi uutta Pokémon-peliä Pokémon Ultra Sun ja Pokémon Ultra Moon, Hey! Pikmin, Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions sekä Monster Hunter Stories.

Tämän tiivistelmän muodossa toivotamme kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2018. Luvassa on jälleen mahtava Nintendo-pelivuosi!