Skip to main content

Näillä kymmenellä vinkillä sinusta tulee Splatoon-mestari!

maanantai, 5. syyskuu 2022
Näillä kymmenellä vinkillä sinusta tulee Splatoon-mestari!
Splatoon 3 on pian täällä! Olit sitten uusi pelaaja tai sarjan veteraani, niin kukapa ei pitäisi hyvistä vinkeistä? Me olemme Kaldemar ja Sendou. Olemme molemmat pelisarjan pitkäaikaisia faneja sekä kaksinkertaisia pohjoismaiden Splatoon-mestareita. Kokosimme tähän listaan parhaat vinkkimme, joiden avulla olet askeleen (tai kymmenen) lähempänä todellista “profreshional” Splatoon-pelaajaa!

1. Ota haltuun liiketunnistusohjaus

Splatoon on jo ensimmäisestä osasta lähtien tunnettu hyvästä liiketunnistusohjauksesta. Siinä ohjaimen gyroskooppi toimii ikään kuin kolmantena ohjaustattina. Saat säädettyä liiketunnistuksen herkkyyttä ja kannattaakin kokeilla muutamaa eri asetusta, jotta löydät sen parhaan juuri sinulle. Tämän ominaisuuden saa myös pois päältä, mutta käytännössä kaikki parhaat pelaajat käyttävät sitä.

On täysin normaalia, että uudenlainen ohjausmalli voi tuntua jopa hieman oudolta aluksi! Suosittelemme kuitenkin, että annat sille mahdollisuuden. Ennen kuin huomaatkaan liiketunnistus tuntuu täysin luonnolliselta ja alat miettiä, miten ikinä pelasitkaan ammuskelupelejä ohjaimella ilman sitä.

2. Pelaa yksinpeliä

Meillä on kilpapelaajan näkökulma Splatooniin ja moninpeli on tietenkin se pelimuoto, jossa vietämme eniten aikaa. Tästä huolimatta on helppo myöntää, että jokaisessa sarjan pelissä on ollut myös ensiluokkainen yksinpeli, joka on aina hauska pelata läpi. Tämän lisäksi se on mainio tilaisuus totutella moniin moninpelin aseisiin ja konsepteihin. Se on myös loistava tapa tottua liiketunnistusohjaukseen.

3. Kokeile erilaisia aseita

Splatoon 3 tuo mukanaan kaksi uutta aseluokkaa: Stringer ja Splatana. Myös kaikki aseet Splatoon 2 -pelistä palaavat. Tämä tarkoittaa valtavaa valikoimaa kokeiltavaksi. Mikä ase sinun kannattaisi valita? Lyhyesti: kokeilemalla se selviää. Kuulet varmasti kokeneemmilta pelaajilta, mitkä aseet ovat heidän mielestään hyviä, mutta ei kannata kiinnittää tähän liikaa huomiota. Parhaan aseen status vaihtuu jatkuvasti etenkin, kun peliä päivitetään. Tärkeintä on, että löydät aseen, joka sopii sinun pelityyliisi.

Voit lähestyä asiaa myös toisesta näkökulmasta. Ehkä huomaat vaikka yksinpeliä pelaamalla, että Crab Tank -erikoisase on sinun suosikkisi. Siinä tapauksessa sinun kannattaa tutkia kaikki aseet, joilla on kyseinen erikoisase. Jos taas löydät aseen, joka on todella hauska, mutta ehkä erikoisase ei sovi sinun pelityyliisi, älä lannistu. Päivitykset tuovat uuden variaation samasta aseesta.

4. Maalaa!

Jokainen uusi Splatoon-pelaaja aloittaa Turf War -pelimuodosta, jonka ytimessä on kentän maalaaminen. Lisäksi maalaaminen on tärkeää myös muissa pelimuodoissa. Jos alue on vastustajan värin peitossa, on sinne meneminen varomattomasti varma tapa tulla eliminoiduksi erittäin nopeasti. Vastustajan väri vahingoittaa ja hidastaa sinua. Vastustaja voi myös piileksiä alueella (tästä lisää myöhemmin).

Käytä siis aina tilaisuus hyväksi, kun voit laajentaa joukkueesi hallussa olevaa aluetta. Tämä tekee vastustajan toiminnasta hankalampaa, ja olet askeleen lähempänä voittoa.

5. Hallitse liikkeesi

Liikkuminen on tärkeä osa Splatoonia. Tässä pelissä et vain kävele vaan myös uit ja kiipeät seiniä pitkin uusille alueille. Splatoon 3 tuo liikearsenaaliin kaksi uutta tekniikkaa: Squid Roll ja Squid Surge. Jo ennestään sulavan liikkumisen hallitseminen on todellisen Splatoon-mestarin merkki, mutta näiden uusien tekniikoiden myötä tämä vain korostuu.

Tee itsesi vaikeaksi maaliksi. Jos vastustajan on helppo ennakoida liikkeesi, se tarkoittaa, että hänen on myös helppo osua sinuun. Tarkan tähtäämisen ja liikkeen yhdistäminen on haastavaa, mutta voit harjoitella sitä niin paljon kuin haluat ampumaradalla.

6. Käytä erikoisasettasi harkitusti

Maalaamalla kerrytät myös pisteitä mittariin, jonka täytyttyä pystyt käyttämään erikoisasettasi. Oikein käytettynä nämä voimakkaat aseet voivat kääntää tilanteen hetkessä joukkueesi hyväksi. Useimmat erikoisaseet ovat melko vahvoja sellaisenaan, mutta niiden täyden potentiaalin saat käyttöösi pelaamalla yhteen joukkuetovereidesi kanssa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Splatoon 3:ssa uutena esitellyt Tacticooler sekä Wave Breaker.

Kun olet aktivoinut Tacticoolerin, koko joukkue voi hakea pystyttämästäsi kylmäkaapista virvokkeet, jotka muun muassa parantavat nauttijansa juoksu- ja uintinopeutta sekä lyhentävät respawn-aikaa mikäli hänet eliminoidaan. Suurin hyöty siis saavutetaan, kun koko joukkue saapuu osingoille.

Wave Breaker taas on ase, joka lähettää ympäristöönsä vastustajille vahinkoa aiheuttavia aaltoja. Näitä aaltoja on melko helppo väistää hyppäämällä niiden yli. Mutta jos aktivoitkin Wave Breakerin alueella, jolla joukkueet juuri taistelevat keskenään, tilanne muuttuu vastustajien kannalta hankalaksi. Väisteleminen ei olekaan enää niin helppoa, sillä huomio on jaettava paitsi Wave Breakerin aaltojen, myös sinun ja joukkuetovereidesi tulituksen välille.

Splatoon 3 tarjoaa koko joukon uusia ja aiemmista peleistä tuttuja erikoisaseita, joita kokeillessasi sinun kannattaakin miettiä, kuinka voisit edistää parhaiten koko joukkueesi toimintaa. Kaukana muista käytetty yksittäinen erikoisase jää usein vaisuksi, kun taas monen erikoisaseen käyttäminen samanaikaisesti yhteistyössä joukkuetovereidesi kanssa mitä todennäköisimmin johdattaa teidät lähemmäs voittoa.

7. Piiloudu ja yllätä vastustajasi

Eräs erikoinen ominaisuus Splatoonissa on se, että voit piiloutua vastustajiltasi missä tahansa. Sukeltamalla omaan musteeseesi ja pysymällä paikoillasi voit muuttua vastustajillesi täysin näkymättömäksi. Tämä on täydellinen tilaisuus tehdä väijytys! Ohi kulkevan, pahaa-aavistamattoman vastustajan kimppuun hyökkääminen yllättäen antaa sinulle etulyöntiaseman taistelussa.

Mitä enemmän joukkueesi on maalannut, sitä enemmän teillä on myös mahdollisuuksia piiloutua. Koeta valita piilopaikkasi keskeiseltä alueelta, jonne vastustajasi todennäköisesti saapuvat ja ajoita piiloutumisesi niin, ettei yksikään vastustaja ole näkemässä minne piiloudut. Vastaavasti liikkuessasi alueella, jolla on paljon vastustajan mustetta, pidä varasi väijytysten varalta.

8. Tunne eri pelimuodot

Splatoon 3:n julkaisussa pelissä on perinteisen Turf Warin lisäksi neljä Anarchy Battle -pelimuotoa, jotka ovat Splat Zone, Tower Control, Rainmaker ja Clam Blitz. Jokaisen pelimuodon tavoitteet eroavat toisistaan ja niihin liittyviin sääntöihin on syytä tutustua pelin tarjoaman lyhyen opastuksen avulla ennen kuin hyppäät taistelun tuoksintaan. Kaikissa pelimuodoissa on kuitenkin yhteistä se, että oma strategia on parasta suunnitella kulloisenkin pelimuodon tavoitteen ympärille. Esimerkiksi, vaikka Tower Control -pelimuodossa vain yhden pelaajan on seistävä tornissa, muiden joukkueen jäsenten kannattaa silti pysytellä jokseenkin tornin läheisyydessä suojaamassa tavoitteen edistämistä. Tämä mahdollistaa yhteistyön kaikkien joukkueen jäsenten kesken, kun myös tornissa seisova pelaaja pystyy auttamaan ympärillään olevia joukkuetovereitaan näiden käymissä taisteluissa.

9. Tarkkaile ympäristöäsi

Jahka olet päässyt jyvälle pelin perusasioista, eräs huomionarvoinen asia on ympäristösi tarkkaileminen. Yritä pysyä perillä siitä, missä joukkueesi muut jäsenet liikkuvat, jotta voit tarpeen tullen auttaa heitä. Taistelu on aina helpompi voittaa kahdella yhtä vastaan. Kiinnitä huomiota myös vastustajiesi liikkeisiin, jottei sinua päästä yllättämään. Eräs tapa saada tietoa niin oman kuin vastajoukkueen pelaajien liikkeistä on vilkaista X -painikkeesta avautuvaa karttaa aika ajoin. Muista myös tarkkailla ruudun yläreunassa näkyviä kuvakkeita, jotka antavat tietoa siitä, kuinka monta pelaajaa kullakin joukkueella on hengissä ja kummalla joukkueella on enemmän erikoisaseita käytettävissään. Kaikki tämä antaa osviittaa siitä milloin joukkueellasi on edellytykset hyökätä ja milloin on parempi tyytyä puolustamaan.

10. Pysähdy ja mieti

Tehokas tapa kehittyä missä vain harjoitusta vaativassa taidossa on ajoittainen itsearviointi. Kysy siis itseltäsi säännöllisesti pelin aikana, mitä sinun tulisi tehdä juuri nyt. Pitäisikö nyt maalata vai onko vastustajien eliminoiminen tärkein prioriteetti? Olisiko nyt turvallinen hetki edistää tavoitetta? Missä joukkueeni muut jäsenet ovat? Toisin sanoen, yritä pitää mielessäsi kohdissa 4-9 käsitellyt asiat ja yhdistä ne sulavaksi pelistrategiaksi. Splatoon on nopeatempoinen peli, jossa tilanteet muuttuvat sekunneissa, joten kyky mukautua on sinulle varmasti eduksi.

Lopuksi, älä huolehdi, jos et heti pysty keskittymään kaikkiin edellä mainittuihin osa-alueisiin yhdenaikaisesti. Splatoon 3 tarjoaa Anarchy Battlen ja Turf Warin lisäksi koko joukon muutakin tekemistä, kuten uudistuneen Salmon Run -pelimuodon sekä täysin uuden Tableturf Battle korttipelin, joilla voit rytmittää omaa pelikokemustasi. Aika ajoin Splatsvillen valtaa myös jännittävä Splatfest tapahtuma, jonka aikana pääset kokeilemaan täysin uudenlaisia Tricolor Turf War -taisteluita. Joka tapauksessa, tärkeintä on edetä omassa tahdissa ja pitää hauskaa!

Bonusvinkkejä

Taistelujen välissä on paljon tilastoja analysoitavaksi (Kuinka monta voitit, kuinka monta kertaa sinut voitettiin, ja kuinka monta kertaa erikoisasetta käytettiin) ja kun olet tutustunut tähän, voit alkaa hioa suorituskykyäsi otteluiden välissä.

Aulassa pelaajat voivat saada tärkeitä neuvoja Juddilta (kissa), sekä muokata tunnisteitaan ja jopa kaappiaan esitelläkseen saavutuksiaan hankituilla tai ostetuilla esineillä.


Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää Nintendo-uutisia


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto