Skip to main content

Splatoon 3 Direct tarjosi paljon uutisia

keskiviikko, 10. elokuu 2022
Uudessa 30 minuuttisessa Splatoon 3 Direct -lähetyksessä paljastettiin paljon lisätietoja Splatoon-sarjan uusimmasta osasta. Splatoon 3 julkaistaan Nintendo Switchille 9. syyskuuta.

Lähetyksessä esiteltiin muun muassa Splatoon 3 -pelin kolmea päätilaa, jotka ovat: Turf War, ikoninen pelitila, jossa pelaajat taistelevat neljällä neljää vastaan maalatakseen mahdollisimman paljon maastoa; Salmon Run, yhteistyötila, jossa neljän pelaajan ryhmä torjuu vaarallisia Salmonid-vihollisaaltoja kerätäkseen kultamunia sekä Story Mode "Return of the Mammalians", joka asettaa pelaajat Agent 3:n saappaisiin taistelussa pahoja Octarianeja vastaan.

Lisäksi Splatfest-tapahtumat palaavat. Ensimmäinen näistä uusista Splatfesteista saa maailmanensi-iltansa jo 27. elokuuta ja se tarjoaa kaikille Nintendo Switchin omistajille mahdollisuuden osallistua tähän maailmanlaajuiseen tapahtumaan ennen pelin julkaisua. Demoversion ladanneet pelaajat saavat koodin seitsemän päivän kokeilujaksolla ennen Splatfest World Premiere -tapahtumaa. Splatoon-sarjan uudet tulokkaat ja veteraanit saavat valita kolmesta teemasta ja kokeilla uusia Tricolor Battles -taisteluita.

Ohessa muutamia kohokohtia lähetyksestä:

 • Parannuksia Turf War -pelitilaan: Splatsville-nimisessä paikassa Turf War on paikallisten suosikkiharrastus. Kaksi neljän hengen joukkuetta kilpailee ampuakseen mahdollisimman paljon maalia kentälle kolmen minuutin aikana. Uusia tekniikoita esitellään, kuten Squid Surge, jossa pelaajat voivat uida seiniä ylös salaman nopeudella, ja Squid Roll, jonka avulla he voivat hypätä musteesta ja kääntyä ilmassa. Kun pelaajan hahmo hehkuu suorittaessaan tätä liikettä, se on suojattu vastustajien musteelta.
 • Uusia ja palaavia kenttiä: Turf War -taistelut käydään useissa eksoottisissa paikoissa. Splatlands-alueelle ominaisia kenttiä ovat muun muassa Eeltail Alley, Scorch Gorge, Mincemeat Metalworks ja Undertow Spillway. Sieltä löytyy myös uusi Hagglefish Market, laituri, joka on ääriään myöten täynnä katukauppiaita. Täältä löytyy myös useita Greater Inkopoliksen kenttiä, kuten Museum d'Alfonsino, Hammerhead Bridge ja Mahi-Mahi Resort. Yhteensä 12 kenttää on saatavilla julkaisun yhteydessä, mukaan lukien lähetyksessä esitellyt. Lisää kenttiä lisätään päivityksiin pelin julkaisun jälkeen.
 • Deep Cut -trio: Deep Cut on suosittu trio, joka isännöi Splatsville Anarchy Splatcast -uutisohjelmaa. Tämä trio tarjoaa tietoa tällä hetkellä saatavilla olevista kentistä sekä muita uutisia. Ensimmäistä kertaa Splatoon-pelisarjassa voit lukea nämä päivitykset jopa ollessasi liikkeellä Splatsvillessä.
 • Splatfestit ovat palanneet: Näissä tapahtumissa pelaajat voivat äänestää suosikkiaan kolmesta vaihtoehdosta. Joukkue, jota he edustavat, perustuu tehtyyn valintaan, ja voittaja selviää tietyn ajanjakson aikana käydyissä taisteluissa. Splatfestit koostuvat kahdesta puoliskosta: ensimmäisellä puoliskolla kolme joukkuetta kilpailee 4-v-4 Turf War -taisteluissa. Toisella puoliskolla taistelu käydään uusissa Tricolor Turf War -taisteluissa, pelitilassa, jossa kolme joukkuetta taistelee samanaikaisesti. Onnistuuko ykkönen puolustamaan itseään tässä ainutlaatuisessa ottelutyypissä?
 • Splatoon 3: Splatfest World Premiere: Kaikki, jotka haluavat kokeilla Splatoon 3 -peliä ennen sen julkaisua, voivat osallistua Splatfestin maailmanensi-iltaan 27. elokuuta. Demon voi ladata Nintendo eShopista 18. elokuuta alkaen. Pelaajat voivat valita Team Rockin, Team Paperin tai Team Scissorsin 27. elokuuta asti. Tietyt demon osat ovat pelattavissa 25. elokuuta, ennen kuin varsinainen Splatfest-tapahtuma alkaa 27. elokuuta klo 11:00.
 • Splatlands-aseet: Kaikki aiempien Splatoon-pelien tärkeimmät asetyypit ovat saatavilla Splatoon 3 -pelissä jo alusta lähtien. Myös uusia, Splatlands-kohtaisia aseita on lisätty peliin. Kuten jousen muotoinen Tri-Stringer ja Splatana Wiper.
 • Erikoisaseet: Näitä ovat esimerkiksi Tacticooler, joka aktivoituna synnyttää jääkaapin, joka sisältää vahvistavia juomia koko joukkueelle. Mukana on myös Wave Breaker, joka vapauttaa ääniaaltoja ympäri aluetta. Ja Reefslider, joka saa aikaan musteräjähdyksen. Jotkin Splatoon-sarjasta tutut erikoisaseet, kuten Tenta Missiles, Inkjet, Ink Storm, Ultra Stamp ja Booyah Bomb, palaavat myös. Erikoisaseet yhdistetään pääaseiden kanssa, joten pelaajat voivat löytää omaan tyyliinsä sopivan yhdistelmän.
 • Battle modes: Turf War -taistelut eivät ole ainoa tapa taistella Splatlandsissa. Anarchy Battlesissa pelaajat kilpailevat sijoituksista. On neljä erillistä pelitilaa, jotka vaihtuvat: Splat Zones, Tower Control, Rainmaker ja Clam Blitz.
 • Kaikkien aikojen suurin Salmon Run: Salmon Run -tila palaa Splatoon 3 -pelissä, ja neljän pelaajan on tehtävä yhteistyötä ja kerättävä munia Salmonid-vihollisilta. Splatoon 3 -pelissä Salmon Runia voi pelata milloin tahansa. Pelaajat kohtaavat villejä ja vaarallisia olentoja, jotka tunnetaan nimellä Boss Salmonids, mukaan lukien uusi Slammin' Lid ja Big Shot. Joskus vastaan tulee jopa jättimäinen Salmonid-kuningas Cohozuna. Lisäksi muutaman kuukauden välein järjestetään Big Run -tapahtuma, jossa Salmonid-viholliset tunkeutuvat kaupunkiin, jossa Inklingit ja Octolingit asuvat.
 • Return of the Mammalians: Täysin uusi Story Mode sopii täydellisesti taisteluun ja aseisiin tutustumiseen, kun lähdet seikkailuun löytääksesi Alternan, Fuzzy Oozen salaisuudet ja kuinka se sopii tähän pelitilan otsikkoon… Agentti 3:n roolissa, joka on New Squidbeak Splatoonin uusin värvätty, pelaajat taistelevat Octarian Armya vastaan, jonka jäsenet ovat jostain syystä täysin hiusten peitossa.
 • Lobby-ominaisuudet: Splatsvillen aulassa on useita erilaisia toimintoja. Verkkoystävät näkyvät 3D-hologrammeina. Taistelussa on helppo pysyä liittolaisena tai hypätä vastustajaksi. Muodostamalla joukkueen ja pelaamalla pelaajat voivat nähdä, mitä heidän ystävänsä tekevät milloin tahansa. Aulasta löytyy myös Memory Player, joka voi toistaa viimeaikaiset taistelut kokonaan, jopa toisen pelaajan näkökulmasta.
 • Luettelo: Kun taistelut alkavat, Splashtags ilmestyy. Näitä voidaan muokata otsikolla, taustalla ja tunnuksella. Lisäksi tunteita, joita hahmo näyttää voittaessaan taistelun, voi muokata. Kaikkia näitä ja paljon muuta voi hallinnoida luettelon kautta, joka löytyy Hotlantis-myymälästä Splatsvillen laitamilta. Pelaajat voivat vaihtaa taisteluista ansaittuja pisteitä erilaisiin esineisiin, kuten esimerkiksi kausivarusteisiin. Luettelon julkaisun jälkeen päivitykset julkaistaan kolmen kuukauden välein kahden vuoden ajan.
 • Tableturf Battle: Splatsvillen Tableturf Battle Dojo on koti Tableturf Battle -taisteluille, korttitaistelujen spinoff Turf Warista. Se sisältää yli 150 kerättävää ja käytettävää korttia.
 • SplatNet 3: SplatNet 3 on verkkopalvelu Splatoon 3 -pelille Nintendo Switch Online -sovelluksessa, jota voi käyttää älylaitteella. Se sisältää ominaisuuksia, kuten taistelujen sujumisen tarkistamisen, pelin sisäisten erikoisvarusteiden tilaamisen SplatNet Gear Shopista ja paljon muuta. Uusi ominaisuus on nimeltään Crusty Seans Wandercrust. Crusty Seania on mahdollista tukea taisteluiden aikana ansaittujen Inked Points -pisteiden avulla. SplatNet 3 on saatavilla julkaisun yhteydessä.
 • Uusia amiibo-figuureja: Uusia Splatoon 3 -aiheisia amiibo-figuureja julkaistaan tänä talvena. Ne ovat Octoling Boy, Squid Girl ja Smallfry. Skannaamalla amiibo-figuurin pelissä pelaajat voivat tallentaa varustevalintansa, jolloin varusteiden vaihto sujuu helposti. Lisäksi amiibo-figuurin mukana tulee ainutlaatuisia varusteita ja niiden avulla voi myös ottaa kuvia pelissä.
 • Tulevia päivityksiä: Pelin julkaisun jälkeen luettelo jaetaan kolmen kuukauden välein kahden vuoden ajan. Uusia aseita lisätään peliin myös lähes samaan aikaan kuin jokainen pelin luettelo. Lisäksi X Battle ja League Battle on suunniteltu tuleviksi päivityksiksi. X Battle aukeaa pelaajan saavutettua erittäin korkean arvon Anarchy Battlessa. League Battlessa pelaajat voivat kilpailla kahden tunnin välein joukkueissa Anarchy Battle -pisteidensä perusteella. Tämän lisäksi tulevaisuutta varten peliin on suunnitteilla myös laajamittainen DLC-lisäsisältö. Lisätietoja tästä on tulossa myöhemmin.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää Nintendo-uutisia


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto