Skip to main content

Nintendo Switch - Tiedonhallinta

Tämä on johdanto tietotyyppeihin ja tapoihin hallita tietoja, joita voi tallentaa Nintendo Switch -konsoliin.

Tietotyypit

 • Ohjelmistotiedot
 • Tallennustiedot
 • Kuvakaappaukset, jotka on otettu painamalla kuvakaappauspainiketta

Mitä ohjelmistotiedot ovat?

Ohjelmistotiedot tarkoittavat ohjelmien ladattavia versioita, lisäsisältöä ja päivitystietoja. Se ei tarkoita tallennustietoja.

Tietojen tallennuskohteet

Edellä mainitut tiedot voi tallentaa seuraaviin kohteisiin:

 • Konsolin järjestelmämuisti
 • microSD-kortti

Käytettävät tallennuskohteet riippuvat tietotyypistä

 • Ohjelmistotiedot/kuvakaappaukset
  Nämä tiedot tallennetaan microSD-kortille, jos sellainen on asetettu konsoliin. Jos microSD-kortti on täynnä, tiedot tallennetaan järjestelmämuistiin.
  • Voit valita kuvakaappausten tallennuskohteen painamalla SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) ⇒ DATA MANAGEMENT (tiedonhallinta) ⇒ SAVE DATA/SCREENSHOTS (tallennustiedot/kuvakaappaukset) ⇒ MANAGE SCREENSHOTS (kuvakaappausten hallinta).

datahantering

 • Tallennustiedot
  Nämä tiedot tallennetaan konsolin järjestelmämuistiin.
  Vaikka pelaisit pelin kortilla myytävää versiota, näitä tietoja ei tallenneta pelikortille. Niitä ei voi tallentaa myöskään microSD-kortille.
 • Ohjelmistotietojen hallinta

  Nintendo Switch -konsolilla voit arkistoida ohjelmistotiedot tehdäksesi vapaata tilaa tallennuskohteeseen. Arkistoiduista ohjelmista jää jäljelle vain tallennustiedot ja kuvake HOME-valikkoon.

  Jos haluat arkistoida ohjelmia, valitse ohjelma HOME-valikosta, paina plus- tai miinuspainiketta ja valitse DATA MANAGEMENT (tiedonhallinta) ⇒ ARCHIVE SOFTWARE (arkistoi ohjelmia).

  Datahantering

  Arkistoidusta ohjelmasta jää jäljelle vain kuvake HOME-valikkoon. Ohjelman nimen edessä oleva kuvake tarkoittaa, että ohjelma on arkistoitu.

  Valitsemalla tämän kuvakkeen voit ladata ohjelman uudestaan.

  • Jos ohjelma ei ole enää jakelussa, sen lataaminen uudestaan ei ehkä ole mahdollista.

  Jos haluat poistaa myös ohjelmistokuvakkeen

  Avaa Valinnat-valikko ohjelmassa, jonka haluat poistaa ja valitse DATA MANAGEMENT (tiedonhallinta) ⇒ DELETE SOFTWARE (poista ohjelma). Tallennustietoja ei poisteta.

 • Tallennustietojen/kuvakaappausten hallinta

  Avaa ALBUM (kuva-albumi) HOME-valikosta ja paina X-painiketta kuvakaappauslistassa valitaksesi poistettavia kuvia.

  Skärmdumpar

  Jos haluat hallita kaikkia kuvakaappauksiasi kerralla, avaa SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) ⇒ DATA MANAGEMENT (tiedonhallinta) ⇒ SAVE DATA/SCREENSHOTS (tallennustiedot/kuvakaappaukset) ⇒ MANAGE SCREENSHOTS (kuvakaappausten hallinta). Sieltä voit poistaa kaikki kuvakaappaukset tai kopioida tietoja microSD-kortin ja järjestelmämuistin välillä.

  Datahantering

  Tallennustiedot

  Kaikki tallennustietosi tallennetaan järjestelmämuistiin.

  Voit poistaa jokaisen ohjelman tallennustiedot erikseen valitsemalla SYSTEM SETTINGS (järjestelmäasetukset) ⇒ DATA MANAGEMENT (tiedonhallinta) ⇒ SAVE DATA/SCREENSHOTS (tallennustiedot/kuvakaappaukset) ⇒ DELETE SAVE DATA (poista tallennustiedot).

  Datahantering

  Kaikkien tietojen poistaminen

  Palauttamalla tehdasasetukset voit poistaa kaikki tiedot ja palauttaa Nintendo Switch -konsolin siihen tilaan, jossa ostit sen.

  Kaikki Nintendo Switch -konsoliin tallennetut tiedot, mukaan lukien käyttäjätiedot, verkkoasetukset ja peleihin liittyvät uutiset poistetaan. 


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto