Skip to main content

Yleisimpiä kysymyksiä amiibo-figuureista

Mietitkö, mitä amiibot ovat, kuinka niitä käytetään ja missä peleissä ne toimivat? Täältä löydät vastaukset joihinkin yleisimpiin kysymyksiin.
1. Mikä amiibo on?
amiibot ovat interaktiivisia keräilyfiguureja ja kortteja, jotka voivat antaa lisäsisältöä ja muita toimintoja yhteensopivissa peleissä. Se, mitä amiibo tekee, riippuu siitä missä pelissä käytät sitä. Mario Kart 8 -pelissä amiibo-figuurien avulla saat uusia asuja Mii-hahmollesi ja Super Smash Bros. for Wii U/Nintendo 3DS -pelissä saat mahdollisuuden harjoitella amiibo-figuurin kanssa ja taistella sitä vastaan tai sen kanssa.
2. Missä eri muodoissa amiiboja on?
Jotkut amiibot ovat figuureja, kun taas toiset ovat kortteja tai neulottua materiaalia, mutta ne toimivat samalla tavalla ja voivat tehdä samoja asioita muodosta riippumatta! Jos sinulla on yhteensopiva amiibo, voit käyttää sitä pelatessasi yhteensopivaa ohjelmistoa ja vaikuttaa peliisi eri tavoin!
3. Mitä tarvitsen voidakseni käyttää amiiboa?

Jos sinulla on jo amiibo, tarvitset ainoastaan pelin, joka on yhteensopiva amiibojen kanssa voidaksesi pelata Nintendo Switch-, New Nintendo 3DS/XL- ja Wii U -konsolilla. Jos haluat käyttää amiiboja Nintendo 3DS/XL tai Nintendo 2DS -konsolilla, tarvitset lisätarvikkeen nimeltään Nintendo NFC Reader/Writer, joka myydään erikseen.

4. Miten saan selville, mitkä pelit ovat yhteensopivia amiibojen kanssa?
Tietoa siitä, mitkä amiibot ovat yhteensopivia minkäkin pelin kanssa ja mitä ne tekevät tietyissä peleissä, löytyy englanninkieliseltä Nintendo-sivustolta.
5. Ovatko kaikki amiibot yhteensopivia kaikkien pelien kanssa?

Ei, amiibot ovat yhteensopivia ainoastaan tiettyjen pelien kanssa.
Jotkut yhteensopivat pelit vaativat ohjelmistopäivityksen ennen kuin niitä voidaan käyttää amiibojen kanssa.

6. Voinko pelata amiibo-yhteensopivia pelejä, vaikka en omista amiiboja?

Kyllä, voit pelata amiibo-yhteensopivia pelejä vaikka sinulla ei olisikaan amiiboja. Et voi kuitenkaan käyttää silloin materiaalia, jonka saa avattua ainoastaan amiibojen avulla.

On olemassa muutamia pelejä, jotka vaativat toimiakseen amiiboja kuten esimerkiksi amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights. Löydät lisätietoja amiibojen käyttötavoista kunkin pelin tuotesivulta.

7. Jos tallennan tietoja amiibo-figuuriin, tarkoittaako se, että en voi käyttää sitä muissa peleissä?

On olemassa kahdenlaisia amiibo-yhteensopivia pelejä: "read/write" Read/write ja "read" read.

Pelit, jotka ovat tyyppiä lue/kirjoita, voivat sekä tallentaa ja lukea tietoja amiibosta toisin kuin sellaiset pelit, jotka voivat ainoastaan lukea tietoja amiibosta.

Jos käytät amiiboa pelissä, joka sisältää lue/kirjoita-toiminnon, kuten esimerkiksi Super Smash Bros. for Wii U, voit silti käyttää samaa amiiboa muissa peleissä, jotka sisältävät ainoastaan luku-toiminnon kuten esimerkiksi Mario Kart 8.

Samassa amiibossa voi olla ainoastaan yhden lue/kirjoita-toiminnon sisältävän pelin tallennetut tiedot kerrallaan. Voidaksesi tallentaa tietoja amiibo-figuuriin, jossa on jo yhden lue/kirjoita-toiminnon sisältävän pelin tallennetut tiedot, sinun täytyy ensin poistaa aikaisemmat tiedot figuurista. Voit poistaa tietoja amiibosta menemällä "amiibo settings" -osioon Wii U:n järjestelmäasetuksissa ja HOME Menu -valikon asetuksissa Nintendo 3DS -tuoteperheen konsoleilla.

8. Mitä voin muuttaa "amiibo"-osiossa Nintendo Switchin järjestelmäasetuksissa, "amiibo settings" -osiossa Wii U:n järjestelmäasetuksissa, ja Home-valikon asetuksissa Nintendo 3DS:llä?

Voit rekisteröidä nimimerkin ja liittää Mii-hahmon amiibo-figuuriin valitsemalla "Register Owner and Nickname"

Valitsemalla vaihtoehdon "Delete Game Data" Nintendo Switchillä tai "Delete amiibo Game Data" Wii U:lla ja Nintendo 3DS -konsolilla voit poistaa tietoja amiibo-figuurista. Tämän vaihtoehdon avulla voit tallentaa tietoja toisesta pelistä, joka sisältää lue/kirjoita-toiminnon.

Tämän lisäksi voit poistaa kaikki tiedot amiibo-figuurista, mukaan lukien nimimerkin ja Mii-tiedot valitsemalla "Reset amiibo" -vaihtoehdon.

9. Kuinka paljoa tietoa amiibo-figuuriin voi tallentaa?

Voit tallentaa amiibo-figuuriin ainoastaan yhden lue/kirjoita-toiminnon sisältävän pelin tiedot kerrallaan. Voidaksesi käyttää samaa amiibo-figuuria toisen lue/kirjoita-toiminnon sisältävän pelin kanssa, sinun täytyy ensin poistaa olemassa olevat tiedot.

Voit käyttää amiibo-figuuria, jossa on lue/kirjoita-toiminnon sisältävän pelin tietoja kuinka monen tahansa yhteensopivan, ainoastaan lue-toiminnon sisältävän pelin kanssa.

10. Kuinka voin poistaa tietoja, jotka on tallennettu amiibo-figuuriin?

Poista amiiboon tallennettuja pelitietoja Nintendo Switchillä:

  1. Mene "amiibo"-kohtaan Nintendo Switch System Settings -asetuksissa.
  2. Valitse "Delete Game Data" ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.

Poista amiiboon tallennettuja pelitietoja Nintendo 3DS -konsolilla:

  1. Mene "amiibo Settings" -kohtaan HOME Menu Settings -asetuksissa Nintendo 3DS -konsolilla.
  2. Valitse "Delete amiibo Game Data" ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.

Poista amiiboon tallennettuja pelitietoja Wii U:lla:

  1. Mene "amiibo Settings" -kohtaan Wii U System Settings -asetuksissa.
  2. Valitse "Delete amiibo Game Data" ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita.
    Lisäksi voit nollata amiibon täysin valitsemalla “Reset amiibo” -vaihtoehdon ja noudattamalla ruudulla näkyviä ohjeita.
11. Onko mahdollista siirtää tietoja amiibosta toiseen?

Ei, pelitietoja ei ole mahdollista siirtää amiibosta toiseen.

12. Voinko korjata tai muokata amiiboa?

Ei, amiiboa ei ole mahdollista muokata tai korjata. Ota yhteyttä huoltoon, jos sinulla on ongelmia amiibo-figuurien kanssa.

13. Vaatiiko amiibo paristoja?
Ei, amiibo ei vaadi paristoja
14. Voinko pelata amiibo-figuurilla Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U -peleissä?

Et voi suoraan ohjata amiibo-hahmojasi Super Smash Bros. for Nintendo 3DS/Wii U -peleissä, mutta voit kuitenkin kouluttaa niitä nostaaksesi niiden tasoa ja muuttaa niiden taistelutyyliä. Sitten voit taistella niitä vastaan tai liittyä samaan joukkueeseen ja taistella muita pelaajia ja heidän amiibo-figuureja vastaan.

15. Voinko käyttää amiibo-figuureja Super Smash Bros. for Nintendo 3DS -pelissä?

Jos haluat käyttää amiibo-figuureja Super Smash Bros. for Nintendo 3DS -pelissä, sinun täytyy ensin päivittää pelisi lataamalla uusin ohjelmistopäivitys.

Jos sinulla on Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL tai Nintendo 2DS, tarvitset lisätarvikkeen nimeltään Nintendo NFC Reader/Writer.


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto