Skip to main content

Monster Hunter Rise - Aloittelijan opas

maanantai, 29. maaliskuu 2021
On aika ottaa haaste vastaan MONSTER HUNTER RISE -pelissä, joka on nyt saatavilla Nintendo Switchille! On paljon opittavaa, jos haluat tulla mestarimetsästäjäksi, joka pystyy suojelemaan Kamura Villagea, joten tässä on joitakin hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua pelin ensimmäisissä tehtävissä. Anna metsästystorven soida ja aloita seikkailu!

1: Kokeile kaikkia aseita!

Etkö malta odottaa, että pääset kokeilemaan kaikkia 14 asetyyppiä? Aloitat seikkailusi Long Swordilla, mutta pääset käyttämään lisää aseita Kamura Villagen ympärillä olevien esinelaatikoiden kautta. Saat nopean esittelyn jokaisesta asetyypistä katsomalla alla olevan video-soittolistan:

2: Harjoittele erilaisia hyökkäyksiä!

2: Practise your attacks at the Training Grounds
Practise your attacks at the Training Grounds

Kun olet löytänyt aseen, jonka ulkoasusta pidät, voit harjoitella hyökkäyksiäsi ja asekombojasi Training Groundsissa. Pääset sinne käymällä ensin Buddy Plazalla (kuvassa vasemmalla) Kamura Villagesta itään, ja matkustamalla sitten pienimmällä veneellä saavuttaaksesi määränpääsi.

Ensimmäisen vierailusi jälkeen voit matkustaa nopeasti Training Groundsille mistä tahansa Kamurasta painamalla + painiketta ja valitsemalla “Move Around Village” järjestelmävalikosta (System menu).

 3: Syö hieman Bunny Dangoja

Chow down on some Bunny Dango

Ennen kuin lähdet suorittamaan haastavia tehtäviä, muista vierailla Kamura Villagen Tea Shopissa ja tilaa itsellesi Bunny Dango. Tämä herkullinen annos ei anna sinulle pelkästään lisää energiaa ja kestävyyttä, vaan se voi myös aktivoida joitakin ylimääräisiä ominaisuuksia riippuen valitsemastasi dangosta. Tässä on Dango-yhdistelmä, jota suosittelemme ennen kuin kohtaat suuria hirviöitä:

  • Dango Defender (Lo) – Vähentää joskus vihollisen aiheuttamaa vahinkoa
  • Dango Medic (Lo) – Lisää joskus esineiden palauttamaa energiaa
  • Dango Feet – Estää sinua kaatumasta vihollisten toimesta

4: Käytä hetki nauttiaksesi upeasta luonnosta

Take a moment to appreciate nature

Kun olet suorittamassa tehtävää, käytä aikaa tutkiaksesi lähellä olevaa kasvistoa ja eläimistöä. Shrine Ruinsista löytyy kaikenlaisia hyödyllisiä materiaaleja ja esineitä, ja sinun kannattaa kiinnittää huomiota hehkuviin ja erottuvan värisiin olentoihin nimeltään Spiribirds. Nämä hyödylliset pienet kaverit lisäävät hyökkäystäsi, kestävyyttäsi tai puolustustasi tehtävän ajaksi.

 5: Palamuten avulla pääset pois hankalista tilanteista

Palamute yourself to safety

Jos haluat lähteä hirviötä pakoon, paina ja pidä A-painiketta pohjassa hypätäksesi Palamutesi selkään ja ratsasta turvalliselle etäisyydelle. Kun ratsastat Palamutella, voit juoda parannusjuomia ja teroittaa aseesi – todella kätevää, jos haluat pitää metsästäjäsi huippukunnossa samalla, kun väistelet hirviön hyökkäyksiä.

 6: Muuta strategiaasi teltassa

Change up your strategy at the tent

Valitsitko aseen tai panssarin, joka ei sovellu tehtävään? Saatoit unohtaa syödä hieman Bunny Dangoja ennen lähtöäsi. Niin saattaa käydä, mutta sinun ei tarvitse kuitenkaan keskeyttää tehtävääsi ja aloittaa alusta. Leirillä, josta aloitit tehtäväsi, voit vierailla teltassa (kuvassa yllä) avataksesi esinelaatikon, vaihtaa aseesi ja esineesi, tai tilata itsellesi herkullisen Dangon!

Voit matkustaa nopeasti teltallesi tehtävän aikana avaamalla kartan (Map) tehtävävalikossa (Quests menu) ja valitsemalla “Main Camp”.

7: Voit saada lisää esineitä amiibo-figuurien avulla!

Jos sinulla on yhteensopivia amiibo-figuureja (myydään erikseen), voit skannata ne vierailemalla Kagero the Merchantin luona Kamura Villagessa. Enintään kolme amiibo-figuuria voidaan skannata päivässä, joista kukin antaa sinulle arvontalipun, joka voidaan vaihtaa satunnaisiin mutta hyödyllisiin pelin sisäisiin esineisiin.

8: Etene käyttämällä Wirebugia

Wirebugien käyttäminen noustaksesi vuorille ja hypätäksesi hirviöiden yli vaatii hieman totuttelua, joten kannattaa keskittyä yhteen liikkeeseen kerrallaan, jos tämä monipuolinen hyönteinen tuntuu aluksi hankalalta käsitellä. Hyvä liike aloittaa on Wirefall, väistöliike, jonka avulla voit nousta takaisin jaloillesi painamalla ZL- ja B-painikkeita samaan aikaan, jos hirviö työntää tai kaataa sinut.

Katso alla oleva video saadaksesi lisää hyödyllisiä Wirebug-vinkkejä:

9: Tao itsellesi uusia aseita ja panssareita

Kun olet suorittanut muutaman tehtävän, sinun kannattaa vierailla Hamon the Blacksmithin luona Kamura Villagessa valmistaaksesi uusia aseita ja panssareita käyttämällä keräämääsi saalista. Mitä paremmat varusteesi ovat, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on selviytyä isompia ja häijympiä petoja vastaan.

Kun olet onnistunut kukistamaan Great Izuchin ensimmäisessä Urgent Quest -tehtävässäsi, kokeile valmistaa tyylikäs Izuchi-panssarisetti, joka antaa sinulle lisäsuojaa seuraavissa tehtävissä. Voit myös valmistaa kavereillesi panssareita, jotta he voivat paremmin auttaa sinua metsästysretkilläsi. Katso alla oleva video tutustuaksesi tarkemmin tähän hienoon panssarisettiin.

 

10: Keskustele paikallisten kanssa

Get chatty with the locals
Practise your attacks at the Training Grounds

Kamura Villagen uusimpana metsästäjänä kohtaat monia ihmisiä, jotka tarvitsevat apuasi, mutta jotkut myös auttavat sinua. Kun vaellat Kamura Villagessa tehtävien välissä, muista keskustella asukkaiden kanssa, joiden yläpuolella on puhekupla avataksesi uusia sivutehtäviä tai saadaksesi hyödyllisiä esineitä.

 11: Pelaa paikallisesti tai verkossa ystävien kanssa!

Play locally or online with friends!

Kun olet valmis metsästämään muiden pelaajien kanssa paikallisesti tai verkossa, keskustele kuriirin (Courier) kanssa Kamura Villagen keskellä (kuvassa yllä) perustaaksesi aulan tai liittyäksesi jonkun toisen aulaan. Kun olet valmis aloittamaan metsästyksen, keskustele hub maiden Minoton kanssa Gathering Hubissa nähdäksesi, mitkä tehtävät sinua odottavat, tai tarkista tehtävätaulu hyväksyäksesi toisen metsästäjän valitseman tehtävän.


Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää Nintendo-uutisia


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto