fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Nintendo 3DS -perhe

Nintendo 3DS -perheeseen kuuluu kuusi erilaista konsolia: Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, Nintendo 2DS, New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL ja nyt uusimpana New Nintendo 2DS XL. Kaikki konsolit ovat toiminnoiltaan lähes samanlaisia, mutta niissä on tietysti myös merkittäviä eroja.

New nintendo 2ds xl
New Nintendo 2DS XL
(Poistuva tuote)
thumb category new nintendo 3ds
New Nintendo 3DS
(Poistuva tuote)
New Nintendo 3DS XL
(Poistuva tuote)
Nintendo 3DS
(Poistuva tuote)
Nintendo 3DS XL
(Poistuva tuote)
Nintendo 2DS
(Poistuva tuote)
 • Tärkeitä ominaisuuksia

  Voit pelata kaikkia Nintendo 3DS -pelejä

  Taaksepäin yhteensopiva Nintendo DS -pelien kanssa

  Kaikki Nintendo DS -pelit toimivat täysin, lukuun ottamatta sellaisia pelejä, jotka käyttävät Game Boy Advance -kasettipaikkaa (esimerkiksi Guitar Hero -pelit), koska Nintendo 3DS ei sisällä kyseistä kasettipaikkaa.

  Tallenna videoita ja ota kuvia 3D:nä tai 2D:nä Nintendo 3DS Camera -sovelluksella
  Katso YouTube-videoita YouTube-sovelluksen kautta
  Kuuntele musiikkia ja tallenna omia ääniä sisäänrakennetun Nintendo 3DS Sound -musiikkisovelluksen avulla
  Lataa uudet tiedot automaattisesti, kun konsoli on Sleep Mode -virransäästötilassa sekä paikallisesti (StreetPass) että verkossa (SpotPass)
  Pelaa verkossa ihmisten kanssa ympäri maailmaa! Kerää jopa 100 ystävää Friend List -listallesi

  Kommunikoi muiden pelaajien kanssa Miiverse-yhteisöpalvelussa

  Voidaksesi kirjoittaa ja piirtää kuvia Miiverse-yhteisöpalvelussa, sinulla täytyy olla Nintendo Network ID. Jos sinulla on jo NNID Wii U:lla, voit linkittää sen Nintendo 3DS -konsoliisi. Miiverse-yhteisöpalvelua voi käyttää samanaikaisesti, kun pelaat jotakin peliä!

  Osta ainutlaatuisia pelejä, katso uusia pelitrailereita ja arvostele pelejä, joita olet kokeillut itse Nintendo eShopissa
  Katso 3D-videoita Nintendo Video -sovelluksen kautta
  Surffaa Internetissä sisäärakennetulla Internet-selaimella
  Hyödynnä multitaskingia keskeyttääksesi pelin ja voidaksesi samalla: surffata verkossa, katsoa ketkä ystävistäsi ovat verkossa Friend List -listan kautta, kirjoittaa muistiinpanoja Game Notes -valikkoon, kommunikoida muiden pelaajien kanssa Miiverse-yhteisöpalvelussa - kaikki tämä on mahdollista, kun peli on vielä käynnissä!

Vertailutaulukko eri konsolien välillä

 new nintendo 2ds xlnew 2ds logonintendo 2ds2ds logonew nintendo 3ds xlnew 3ds logo
Pelaa 3D-pelejä Ainoastaan 2D-tilassa Ainoastaan 2D-tilassa Sekä 2D- että 3D-tilassa
Pelaa Nintendo 3DS -pelejä
Pelaa New Nintendo 3DS -pelejä
Pelaa Nintendo DS -pelejä
C-ohjaussauva ja ZL/ZR-painikkeet
Sisäänrakennettu NFC-lukija
Virtalähde sisältyy pakettiin
Moninpeli verkossa* ja paikallisesti
*Vaatii langattoman internet-yhteyden
Toistaa 3D-videoita
Ainoastaan 2D-tilassa Ainoastaan 2D-tilassa  
Toistaa 3D-videoita ja stop-motion-animaatioita
Toistaa videoita ainoastaan 2D-tilassa Toistaa videoita ainoastaan 2D-tilassa
Tilaa pelien, kuvien ja musiikin tallentamiseen  microSDHC-muistikortti (4GB mukana)  microSDHC-muistikortti (4GB mukana)  microSDHC-muistikortti (4GB mukana)
Ota kuvia sisäänrakennetuilla kameroilla
 2D ja 3D  2D ja 3D  2D ja 3D
AR-tuki
(augmented reality)
StreetPass
SpotPass
Sisällön suodatus
(Lapsilukko)
Mukana tulevat ohjelmistot*
*Saattaa edellyttää järjestelmäpäivityksen lataamista ennen kuin kaikki ohjelmistot on käytettävissä
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
AR Games
Face Raiders
Mii Maker
StreetPass Mii Plaza
Activity Log
Nintendo eShop
Nintendo 3DS Browser
Nintendo 3DS Camera
Nintendo 3DS Sound
Näytöt
Ylänäyttö: 4,88"
Alanäyttö: 4,18"
Ylänäyttö: 3,53"
Alanäyttö: 3,02"
Ylänäyttö: 4,88"
Alanäyttö: 4,18"
Ylänäytön ominaisuuksia Widescreen LCD-näyttö, joka pystyy näyttämään noin 16,77 miljoonaa väriä 400x240 pikselin resoluutiolla Widescreen LCD-näyttö, joka pystyy näyttämään noin 16,77 miljoonaa väriä 400x240 pikselin resoluutiolla Huippuvakaalla 3D-ominaisuudella varustettu Widescreen LCD-näyttö, joka pystyy näyttämään noin 16,77 miljoonaa väriä 800x240 pikselin resoluutiolla (3D-ominaisuutta käytettäessä 400 pikseliä/silmä).
Unitila
Sulkemalla konsolin Painikkeen avulla Sulkemalla konsolin
Virransäästötila
Kaiuttimet
Stereo Mono (stereo kuulokkeiden avulla) Stereo
Mitat (auki) 6,4" x 6,3" x 0,8" (noin 162,6 x 160 x 20,3 mm) 5" x 5,66" x 0,8" (noin 127 x 143,8 x 20,3 mm) 6,78" x 6,3" x 0,8" (noin 172,2 x 160 x 20,3 mm)
Mitat (suljettuna) 3,4" x 6,3" x 0,8" (noin 86,4 x 160 x 20,3 mm) 3,7" x 6,3" x 0,8" (noin 94 x 160 x 20,3 mm)
Paino  noin 9,2 oz (261 g) noin 9,2 oz (261 g) noin 11,6 oz (328,9 g)

Pelit ovat tärkeimpiä

Nintendo on luonut monia tunnettuja hahmoja ja pelisarjoja, joita he itse valvovat. Tällaisia pelisarjoja ovat esimerkiksi Super Mario, Pokémon, Zelda, Metroid, Kirby ja Donkey Kong. Tämä tarkoittaa, että parhaimmat Nintendo 3DS -pelit on saatavilla yksinoikeudella tällä konsolilla! Ainoastaan Nintendo 3DS:llä voit pelata sellaisia pelejä kuten SUPER MARIO 3D LAND, Super Pokémon Rumble tai The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D!

Aitoa 3D:tä ilman laseja tai 2D:tä - valinta on sinun

Aivan kuten nimestä voi päätellä, Nintendo 3DS -konsolissa on 3D-näyttö, joka pystyy näyttämään aitoa 3D-grafiikkaa ilman erillisiä erikoislaseja. Voit säätää 3D-tehosteen vahvuutta milloin tahansa, mikä on erittäin kätevä toiminto, sillä kaikki ihmiset kokevat 3D:n eri tavoin. Tällä 3D-säätimellä voit asettaa 3D-tehosteen silmillesi sopivaksi - ja, jos haluat mieluummin pelata pelejä 2D:nä, voit säätää 3D-tehosteen milloin tahansa pois päältä.

Mitä ”3D” tarkoittaa?

3D voi tarkoittaa kahta eri asiaa. Saattaa olla, että peli sisältää 3D-maailmoja, joissa pelaaja voi liikkua vapaasti, ja se voi tarkoittaa 3D-efektiä, jonka avulla pelaaja voi nähdä syvyyden grafiikassa. 3D-grafiikkaa polygoneilla (kolmiulotteisia maailmoja) on ollut pitkään, mutta vain harvat laitteet pystyvät näyttämään aidosti 3D-syvyyden.

Nintendo 3DS on ainoa pelikonsoli, joka pystyy näyttämään 3D:tä ilman erikoislaseja. Joten sen sijaan, että katsoisit tasaista näyttöä, näyttää siltä aivan kuin katsoisit ikkunasta ulos, kun pelaat Nintendo 3DS:llä! Hahmot ja esineet saavat mahtavan syvyyden ja luonnollisen pyöreyden Nintendo 3DS:n 3D-efektin ansiosta. Lisäksi joskus näyttää jopa siltä, että grafiikka olisi muutaman senttimetrin näytön ulkopuolella - mutta sitä ei tietenkään voi koskettaa!

Kaksi näyttöä on kuin tehty 3D:tä varten

3D-näyttö ei pelkästään näytä kuvan uskomatonta syvyyttä, vaan se mahdollistaa myös esineiden erottumisen selvemmin näytöltä. Jos käytät sormiasi koskettaaksesi virtuaalisia painikkeita 3D-näytöllä, ne "kasvavat sisään" grafiikkaan. Tuloksena on, että 3D-illuusio huonontuu merkittävästi kuten myös pelikokemuksesi.

Nintendo 3DS -konsolissa 3D-näyttö on selvästi rajattu suurella näytön ympärillä olevalla mustalla alueella (konsolin väristä riippumatta), mikä tehostaa 3D-efektiä. Alempi kosketusnäyttö ei vaikuta 3D-efektiin millään tavalla, mikä tarkoittaa, että voit pelata kosketusnäytöllä rikkomatta 3D-illuusiota.

Tärkeitä tietoja: alle seitsemänvuotiaat lapset ja 3D-efekti

On olemassa pieni riski, että stereoskooppinen 3D-efekti voi aiheuttaa näköhäiriöitä alle kuusivuotiaille lapsille. Suosittelemme: Jos alle kuusivuotias lapsi käyttää laitetta, vanhemman tai huoltajan pitäisi asettaa hänelle 3D-efekti kokonaan pois päältä käyttämällä laitteen lapsilukkotoimintoa (Parental Controls). Varmista, että sinä vanhempana käynnistät Nintendo 3DS -konsolin ja teet tarvittavat asetukset ennen kuin annat lapsesi käyttää sitä. Kun asetukset on tehty, tämä pieni riski on poistettu kokonaan ja lapsesi voi pelata huoletta (nämä asetukset on tehtävä vain kerran)!

Tutustu Nintendo 2DS:ään, pelikonsoliin, jolla voi pelata kaikkia Nintendo 3DS -pelejä 2D:nä.

Ominaisuudet ja toiminnot

Kaksi näyttöä

Nintendo 3DS -konsolissa on kaksi näyttöä kuten Nintendo DS -konsolissa. Alempi näyttö on kosketusnäyttö ja ylempi näyttö on suurempi ja se pystyy näyttämään 3D-grafiikkaa ilman erillisiä erikoislaseja tai muita lisätarvikkeita.

Gyroskooppi ja liiketunnistin

Tämän tekniikan avulla Nintendo 3DS tunnistaa, miten konsolia kallistetaan eri suuntiin. Sisäänrakennetussa Face Raiders -pelissä tähdätään kallistamalla konsolia eri suuntiin ja se toimii uskomattoman tarkasti!

Tarkkuus on yhtä hyvä kuin Wii Remote Plus -ohjaimessa, mikä tarkoittaa, että Nintendo 3DS tunnistaa pienimmätkin liikkeet ja sen kuinka nopeasti sitä liikutetaan.

Painikkeet ja ohjaimet

Tutun ristiohjaimen ja kuuden painikkeen, jotka olivat Nintendo DS -konsolissa (A, B, X, Y, L ja R), lisäksi Nintendo 3DS -konsolissa on analoginen ohjainsauva, jota kutsutaan nimellä Circle Pad. Circle Pad antaa sinulle täyden 360 asteen ohjattavuuden, mikä on tarpeen saadaksesi täydellisen ohjaamisen vapauden 3D-maailmoissa...

Start- ja Select-painikkeet sijaitsevat kosketusnäytön alapuolella yhdessä uuden HOME-painikkeen kanssa. HOME-painikkeella voi avata Nintendo 3DS -konsolin päävalikon. Painamalla HOME-painiketta pelatessasi voit keskeyttää pelin tehdäksesi muita asioita päävalikossa.

Pelikortit

Ei, emme tarkoita tavallisia pelikortteja! Pelikorteilla tarkoitetaan tässä yhteydessä Nintendo 3DS -pelejä (kuten pelikasetit ja pelilevyt). Pelikorttien koko vaihtelee 2GB:n ja 4GB:n välillä.

Nintendo 3DS -konsolilla voi pelata Nintendo 3DS- ja Nintendo DS -pelejä saman peliportin kautta!

Paremmat grafiikat

Nintendo 3DS -konsolissa on huomattavasti paremmat grafiikat kuin Nintendo DS -konsolissa ja se ohittaa jopa Wiin, mitä tulee varjoihin ja valaistukseen! Katso esimerkiksi Monster Hunter 3 Ultimate -peliä, jossa on huomattavasti yksityiskohtaisemmat varjot verrattuna Wiin Monster Hunter Tri -pelin yksinkertaisiin pyöreisiin varjoihin.

SD-muistikortti

Aivan kuten Nintendo DSi, myös Nintendo 3DS tukee SD-muistikortteja eri käyttötarkoituksiin. Konsolin mukana tulee 2GB:n muistikortti, mutta voit toki käyttää suurempaa muistikorttia, jos tarvitset enemmän muistia. Nintendo 3DS on yhteensopiva kaikkien SD- ja SDHC-muistikorttien kanssa, mikä tarkoittaa, että muistikortin maksimikoko on 32GB. Konsoli ei pysty lukemaan tätä suurempia SD-muistikortteja (SDXC).

Aluelukitus

Huomioi, että Nintendo 3DS on aluelukittu. Eri alueet ovat Japani, Amerikka ja Eurooppa/Australia. Tämä tarkoittaa, että Nintendo 3DS -konsoleita ja Nintendo 3DS -pelejä ei voi sekoittaa näiden alueiden kesken. Esimerkiksi Nintendo 3DS, joka on ostettu Euroopasta, ei ole yhteensopiva Japanista tai Amerikasta ostettujen pelien kanssa. Aluelukitus on olemassa, koska jokaisella alueella on omat kielensä, ikäsuosituksensa, Parental Control -ominaisuudet ja lait. Lisäksi jokaisella alueella on tiettyjä verkko-ominaisuuksia.

Pidä konsolisi päivitettynä

Voit tarkistaa konsolisi nykyisen järjestelmäversion klikkaamalla jakoavainta päävalikossa (System Settings). Varmista, että sinulla on aina uusin versio voidaksesi pelata kaikkia uusia pelejä ilman ongelmia!

Yhdistä Nintendo 3DS -konsolisi internetiin voidaksesi päivittää konsolisi uusimpaan järjestelmäversioon. Tietyissä peleissä (kuten SUPER MARIO 3D LAND ja Mario Kart 7) on sisäänrakennettu päivitys, ja ne käynnistyvät vasta, kun päivitys on suoritettu.

Nintendo tai Bergsala eivät vastaa siitä, jos Nintendo 3DS -konsolisi menee rikki johtuen jonkun muun kuin Nintendon lisensoiman lisätarvikkeen tai ohjelmiston käytöstä.

Lapsilukko

Sisäänrakennetun lapsilukko-ominaisuuden avulla vanhemmat voivat rajoittaa konsolin tiettyjä ominaisuuksia, kuten internetin käyttöä tai korkealla ikärajalla varustettujen pelien pelaamista. Voit myös asettaa 3D-efektin pois päältä, mikä on suositeltavaa, jos alle seitsemänvuotiaat lapset käyttävät konsolia.

Esiasennettu ohjelmisto

Internet Browser

Nintendo 3DS -konsolin verkkoselaimen avulla voit surffata internetissä ja voit käyttää sitä jopa pelin ollessa keskeytettynä taustalla. Verkkoselain on suunniteltu erityisesti Nintendo 3DS -konsolia varten ja sen avulla voit katsoa verkkosivuja ja kuvia 3D:nä, jos surffaat sivuilla, jotka hyödyntävät tätä ominaisuutta. Voit myös ladata kuvia .MPO-muodossa ja voit lisätä jopa 64 sivua kirjanmerkkeihin. Saatat joutua päivittämään konsolisi ennen kuin voit käyttää verkkoselainta.

HUOMIO! Verkkoselain ei sisällä Flash- tai PDF-tukea.

Nintendo 3DS Camera

Nintendo 3DS har två kameror utvändigt vilket gör det möjligt att fota och filma i äkta 3D. Den inre kameran är ensam och kan bara ta foton eller filma i 2D. Förutom att bara planlöst fota och filma kan du även redigera dina bilder. Det finns massor av olika sorters pennor och symboler, men det riktigt häftiga är att du kan skapa gropar och upphöjningar i 3D! Fotar du till exempel en boll kan du göra så att bollen ”höjs upp” och verkligen sticker ut ur skärmen! Likaså är det möjligt att ”sänka” objekt och få dem att se ut som om de ligger djuuuupt in i bilden. Denna redigering sker manuellt och lämpar sig för objekt med enkla former såsom bollar, väggar och tv-apparater. Fingrar och händer lämpar sig inte för 3D-redigering.

Andra praktiska funktioner som finns i Nintendo 3DS Camera är Self Timer (antingen antal sekunder eller så tar den fotot när du säger något) och manuellt kontrollerad fokus, ljus, skärpa och kontrast. Har du problem att omgivningen är för mörk går det att åtgärda till viss del. Observera dock att Nintendo 3DS saknar blixt.

Alla foton du tar kan sparas antingen direkt på konsolens systemminne eller på det medföljande SD-kortet. Vi rekommenderar att du sparar alla foton på SD-kortet, dels för att det får plats många fler och dels för att SD-kortet är en smidig länk till datorn eller andra mediaenheter.

Tänk på att 3D-foton du tar med Nintendo 3DS inte kan ses på en vanlig datorskärm. Om du har en enhet som kan visa bilder med filnamnstillägget .MPO kan du se 3D-bilder på den enheten, annars får du nöja dig med 2D (varje 3D-foto du tar med Nintendo 3DS sparar även en 2D-version av bilden).

Är din Nintendo 3DS uppdaterad till den senaste systemversionen kan du använda den som filmkamera! Klippen du spelar in kan vara upp till tio minuter långa med ljud, och det finns även funktioner som gör att du kan ta flera foton med ett visst intervall emellan. En annan funktion gör det möjligt att pausa mitt under en inspelning för att sedan återuppta den när det passar, men observera att ljud inte spelas in i detta läge.

All film du spelar in sparas på SD-kortet, och skulle det 2GB stora kortet som medföljer inte räcka till kan du alltid uppgradera till ett större (Nintendo 3DS stöder SD-kort på upp till 32GB).

Nintendo 3DS Sound

Nintendo 3DS Sound låter dig spela in och leka med ljud eller spela upp musik som finns lagrat på SD-kortet. Du kan lagra upp till 180 olika ljudklipp som är upp till 10 sekunder långa. Du har möjlighet att förändra ljudklippen på en mängd olika spännande sätt, till exempel kan du ändra tonhöjd och hastighet.

Om du kopplar in SD-kortet i en PC och för över ljudfiler i MP3- eller AAC-format kan du spela upp dessa på din Nintendo 3DS. Musik som du spelar upp kan du leka med på samma sätt som med de ljudklipp du själv har spelat in. Utöver detta kan du använda R- och L-knappen för att lägga till olika ljud. Det finns 12 olika ljud att välja mellan, till exempel olika slagverk, katter som jamar eller Mario som plockar mynt. På den övre skärmen ser du en mängd olika former av underhållning, allt från ren visualisering av ljudet till enklare speloch ett fotoalbum med dina bilder.

Nintendo 3DS Sound har även en StreetPass-funktion. Om du registrerar dina favoritlåtar i en speciell spellista och aktiverar StreetPass, kan du kolla om du har liknande musiksmak med de Nintendo 3DS-ägare du passerar. Programmet kan hämta musik från maximalt 1000 mappar på SD-kortet och kan visa upp till 300 ljudfiler.

Mii Maker

Precis som på Wii U kan du skapa dina egna Mii-karaktärer på Nintendo 3DS! Faktum är att du har ännu större valfrihet och möjligheter. Bland annat kan du ta en bild på dig själv och automatiskt låta Mii Maker skapa en Mii utifrån den. Om du inte blir helt nöjd med resultatet kan du finjustera din Mii i efterhand.

I Mii Maker finns även en funktion som låter dig lagra en jpg-bild på antingen huvudet eller hela karaktären på SD-kortet. Den bilden kan du sen kopiera över till en PC och använda som avatar på forum, i din mejlsignatur eller liknande.Möjligheterna är oändliga. Du kan även spara din Mii i form av en QR-kod som andra Nintendo 3DS-ägare kan läsa av och vips dyker du upp i deras Mii Maker.

StreetPass Mii Plaza

När du har registrerat din personliga Mii i StreetPass Mii Plaza, aktiverat StreetPass-funktionen och går runt med din Nintendo 3DS i Standby, kan du möta andra Nintendo 3DS-ägares Mii-karaktärer. Dessa Mii-karaktärer ställer sig på kö i StreetPass Mii Plaza och där kan du se lite information om dem, till exempel var de kommer ifrån, vilket det senaste spelet de spelade var samt lite andra saker. Mii Karaktärer som du smlar på dig på det här sättet kan sen användas i lite olika minispel i vilka du kan låsa upp nytt innehåll för din Mii.

Augmented Reality

Det följer med sex olika AR-kort när du köper en Nintendo 3DS. AR står för Augmented Reality och kallas "förstärkt verklighet" på svenska. Praktisk sett innebär det att du plaserar ett av de sex korten på ett bord och därefter "filmer" du dem med konsolens 3D-kameror och tittar på 3D-skärmen. Plötsligt dyker det upp en välkänd Nintendo-figur mitt i verkligheten! Du kan se på den från olika vinklar och du flyttar dig runt kortet och du kan till och med ändra karaktärens pose.

Ett av korten har ett stort frågtecken på sig och det kortet kan du använda på en rad olika sätt. I AR Games-programmet ger kortet tillgång till en rad olika minispel. Till att börja med är de flesta minispelen och funktionerna på det här kortet låsta men du kan använda dig av Play Coins som du får genom att gå runt med konsolen i standby för att låsa upp nytt innehåll. Mii Viewer är ett exempel på detta och den funktionen låter dig ta fram din Mii-karaktär i förstärkt verklighet.

AR Games är inte det enda programmet som nyttjar AR-korten, nintendogs + cats-spelen kan också använda kortet med frågetecken för att föra fram din valp i den förstärka verkligheten.

Face Raiders

I den här komiska shootern ska du skjuta så många ansikten du kan. Det låter kanske helt knäppt och det är det också! Du avfyrar projektiler med hjälp av ett sikte på skärmen, och detta sikte styr du genom att luta Nintendo 3DS i olika riktningar.

Ansiktena plåtar du själv, vilket betyder att du kan stoppa in vänner, kändisar, familj, lärare, chefer... ja i princip vilka som helst! Det går utmärkt att ta foton på ansikten som finns på en datorskärm, vilket betyder att begränsningarna är ytterst få! Även om du tar ett tvådimensionellt foto förvandlas ansiktet till 3D i Face Raiders!

När du har fotat ett fejs kan du småjustera det så att det passar in i mallen som spelet använder sig av. Du kan förstora, förminska, rotera och justera i fyra olika riktningar tills ansiktet är helt på plats!

Ansiktena gör en mängd olika uttryck under spelets gång och du kommer att bli förvånad över hur bra det fungerar med tanke på att "källan" är ett tvådimensionellt foto! Face Raiders är inte särskilt seriöst utan värderar humor mer än våld, något du säkert kommer uppskatta när du sätter en fullträff i munnen på flickvännen eller arbetskollegan!

Fråga först och skjut sedan

Själva gameplayet är kombobaserat, vilket betyder att det inte lönar sig att skjuta hejvilt och hoppas på att något skott träffar. För att nå hög poäng ska du sikta väl och bara skjuta ett skott i taget. Klarar du en hel bana utan att missa kan du räkna med en saftig kombo som resulterar i skyhöga poäng! Om situationen är tillräckligt sansad kan du försöka sikta i munnen på ansiktena, det ger nämligen högre poäng... Det finns "smartbomber" också när läget blir desperat, men dessa bör du ej använda eftersom de sabbar din kombo.

Hål i din vägg!

Grafiken i Face Raiders blandar verkligheten med den något absurda fantasi som spelet bjuder på. Du siktar genom kamerorna, vilket gör att verkligheten utgör bakgrunden. Ansiktena du ska skjuta har propellerhjälmar på sig och de attackerar från alla håll! De spränger hål i verkligheten så att det ser ut som hål till en annan dimension i bakgrunden. Säg till exempel att ditt sovrum har vita väggar. Ett ansikte kan när som helst spränga sig igenom ditt sovrum så att det blir hål i väggen... inte på riktigt alltså, men det ser ut precis så på 3D-skärmen! Hålen i verkligheten känns av med stor precision av Nintendo 3DS, så även om du vänder dig om och siktar mot dörren så kommer hålen att vara kvar i din vägg när du vänder dig tillbaka. Häftigt!

Det finns närmare tio banor i Face Raiders och de är av väldigt varierande svårighetsgrad. I början kan verkligen vem som helst vinna men på slutet krävs det träning, träning och åter träning för att segra. Det som skiljer banorna åt är typen av fiender som anfaller dig. De första ansiktena agerar måltavlor medan de svårare varianterna har sköldar och andra skydd som det gäller att komma runt.

Activity Log ja Play Coins

Ju mer du går, desto fler Play Coins får du. Dessa mynt kan bytas mot diverse saker i vilka Nintendo 3DS-spel som helst! Alltså, ta alltid med dig din Nintendo 3DS!

Ja, hur spännande kan det här vara då tänker du. Man kan säga att Activity Log är samlingsplatsen för all statistik. Här ser du hur lång tid du har spelat varje titel, hur många gånger du har spelat och till och med snittiden för varje spelstund! Du kan även se när du började spela och när du spelade senast. All denna statistik gäller även Nintendo DS-spelen, och du kan sortera enligt olika kriterier för att snabbt hitta det du ska och slippa bläddra i oändliga menyer.

Upp till 256 titlar kan lagras på det här sättet. När det talet överskrids raderas de äldsta.

100 steg=ett Play Coin

Play Coins har ett brett användningsområde, du kan använda dem i allt från att hyra nya Mii-figurer i StreetPass Mii Plaza till att köpa nya figuriner i SUPER STREET FIGHTER IV 3D Edition. Play Coins är en inbyggd hårdvarufunktion vilket betyder att vilket Nintendo 3DS-spel som helst kan utnyttja dem (så länge utvecklarna anpassar sin titel efter funktionen). Dina steg räknas när Nintendo 3DS ligger i Sleep Mode (dock inte när du spelar), så stäng inte av den!

Du kan max samla 10 Play Coins per dag (1000 steg alltså) och 300 Play Coins totalt. Spendera dem klokt

Game Notes

Game Notes är helt enkelt ett anteckningsblock med 16 sidor som du kan göra anteckningar i. Det bästa är att Game Notes kan användas samtidigt som du spelar Nintendo 3DS-spel och -program genom att trycka på HOME-knappen. Detta försätter ditt spel i pausläge och ger dig bland annat tillgång till Game Notes som du kan använda för att skriva ner saker från spelet som du vill komma ihåg. Kanske lite anteckningar om var det finns skattar du inte kunnat nå eller märkliga föremål som du inte förstår dig på än..

Friend List

Håll koll på dina spelvänner! Friend List är aldrig längre än ett par klick bort och en av LED-lamporna på Nintendo 3DS blinkar orange så snart en vän gått online!

Alltid igång

Så länge du befinner dig i närheten av ett trådlöst nätverk eller en hotspot har du full koll på vilka av dina vänner som är online och vad de spelar. Friend List kommer du åt via HOME Menu och väl inne kan du lägga till nya vänner eller kolla vad folk du redan lagt till spelar för något samt hur länge sedan de var online. Du lägger till folk på två sätt:

Om personen du vill lägga till befinner sig långt bort: Registrera varandras tolvsiffriga Friend Codes. När den väl är registrerad så kan du spela alla onlinespel mot denna person. Det finns bara en Friend Code på Nintendo 3DS, och den sitter i hårdvaran. Du behöver alltså inte registrera en kod för varje spel, utan bara en enda som gäller för alla onlinespel.

Om personen du vill lägga till finns i närheten: Du kan skicka din Friend Code trådlöst till en annan Nintendo 3DS-ägare om ni befinner er i samma rum.

LED-lampan talar om när en vän har loggat in

En av LED-lamporna på Nintendo 3DS talar om när en vän har loggat in genom att blinka orange. När du ser detta är det bara att trycka på HOME-knappen så att du kommer ut i HOME Menu, och sedan på Friend List för att se vem det var. Spelet du spelar tar bara en paus och är redo att köra igång igen när som helst. Du behöver alltså inte stänga av det du håller på med för att titta på Friend List.

StreetPass ja SpotPass

Detta är två funktioner som håller dig uppdaterad på nya och spännande sätt. Båda funktionerna låter dig ta emot innehåll och annan information utan att du behöver anstränga dig. Närsomhelst kan det hända att du har fått något nytt och spännande när du öppnar din konsol.

StreetPass 

StreetPass använder lokal, trådlös kommunikation och är aktivt både när du spelar och när konsolen är i Sleep Mode (hopfälld). Tänk dock på att det inte fungerar när annan trådlös kommunikation är aktiv, till exempel när du spelar online, laddar ned något eller kör ett lokalt flerspelarläge.

Det enda du behöver göra för att aktivera StreetPass är att göra en inställning i varje spel (som sedan sparas så du slipper göra om den), sedan räcker det med att du tar med dig din Nintendo 3DS när du går ut. Du behöver alltså inte ens ha med dig ett spel överhuvudtaget! StreetPass-filerna för varje program lagras på systemminnet, och du kan låta max tolv titlar vara igång samtidigt med StreetPass.

LED-lampan på toppen av Nintendo 3DS blinkar grönt när du får en StreetPass Hit, och lyser sedan grönt så att du vet om något har hänt när du kommer hem och plockar fram konsolen.

SpotPass

SpotPass är en inbyggd funktion som gör att din Nintendo 3DS alltid är ansluten mot Internet - även när du inte använder den. Så länge det finns ett trådlöst nätverk eller en hotspot i närheten är det bara att vika ihop konsolen så håller den sig uppkopplad och laddar hem det senaste utan att du behöver göra någonting. Lägger du Nintendo 3DS i dockningsstationen hemma i närheten av ditt trådlösa nätverk är den alltid fulladdad och uppdaterad när du sedan ska använda den!

Det enda du behöver göra för att komma igång med SpotPass är att ansluta Nintendo 3DS till ditt trådlösa nätverk en gång. När det är gjort kommer konsolen automatiskt att koppla upp sig via ditt nätverk så fort den är i närheten av det. Självklart kan du registrera Nintendo 3DS till flera olika nätverk samtidigt.

SpotPass används bland annat för att hålla din Nintendo 3DS uppdaterad. Nintendo kan skicka ut en uppdatering under natten som din konsol ladddar ned automatiskt, sedan när du vaknar ser du att lampan lyser blå och att det finns något nytt att titta på! Efter ditt godkännande blir uppdateringen installerad.

SpotPass används också av diverse spel, bland annat vissa fightingspel där du får nya outfits och utmaningar nedladdade utan att behöva lyfta ett finger! Kort sagt, vill du vara uppdaterad ska du aktivera SpotPass! Det kostar ingenting och alla uppdateringar sker automatiskt, så det finns inget att förlora.