Skip to main content

Kierrätys ja ympäristövastuu

 • Elinkaarensa lopussa olevien elektronisten tuotteiden käsitteleminen
  Symboli, jossa on yliviivattu roskakori, tarkoittaa, että tuotetta ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana. Elektroniikkaromut voivat sisältää ympäristölle haitallisia materiaaleja ja aineita, ja jos niitä ei käsitellä oikein, ne voivat vahingoittaa ympäristöä ja ihmisiä. Ota sen sijaan yhteyttä paikalliseen jätehuoltoyhtiöön saadaksesi lisätietoja siitä, miten ja minne elektroniikkaromusi hävitetään. Käytettyä elektroniikkaa on myös mahdollista luovuttaa monille elektroniikkatuotteiden jälleenmyyjille. On tärkeää, että me kaikki otamme vastuun ympäristöstämme ja käsittelemme kaikki jätteet turvallisesti ja ympäristötietoisesti. Löydät lähimmän kierrätyspaikan vierailemalla  SER-kierrätyksen kotisivuilla.
  Tätä tuotetta ei saa heittää roskakoriin
 • Elinkaarensa lopun saavuttaneiden akkujen käsitteleminen

  > Kannettavien ja ladattavien akkujen käsittelyä säätelee EU ja kansainvälinen lainsäädäntö. Koska akut sisältävät raskasmetalleja (kuten lyijyä, elohopeaa ja kadmiumia), jotka voivat aiheuttaa vakavia ympäristö- ja terveysongelmia, ne tulee kerätä erikseen ja kierrättää.

  Jos akkuun on merkitty yliviivattu roskakori, se tarkoittaa, että sitä ei saa hävittää tavallisen talousjätteen mukana. Kemialliset termit Cd, Hg ja Pb osoittavat, sisältääkö akku kadmiumia (Cd), elohopeaa (Hg) vai lyijyä (Pb). Kuluttajana sinun on lain mukaan erotettava nämä akut muusta kotitalousjätteestä ja palautettava ne kierrätettäväksi niille tarkoitettuihin paikkoihin. Löydät määrätyt paikat useista paikoista yhteisössä, esimerkiksi ympäristöasemilta, elektroniikkaliikkeistä ja ruokakaupoista.

  Akkujen kierrätyksen käsittelykulut sisältyvät hintaan, kun ostat akkukäyttöisen Nintendo-tuotteen.

  Älä heitä paristoja roskakoriin

Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto