Li-ion-akkujen ongelmat

Nintendon konsolit, akut ja virtalähteet ovat kaikki EU:n CE-merkinnän mukaisia, mikä tarkoittaa muun muassa, että niissä kaikissa on vikasietotila, johon niiden on siirryttävä, jos ne ovat ylikuormitettuja tai vastaavaa. Periaatteessa tämä toimii kuin HPFI-rele, paitsi että virtaa ei voi vain kytkeä takaisin päälle, vaan sinun on purettava kyseisen laitteen lataus, koska pienikin jäljellä oleva virran määrä pitää Safe Moden käynnissä.

Jotta virtalähde (verkkoadapteri, laturi, virtalähde) purkautuisi, voit irrottaa sen kokonaan 230 V:sta tietyksi ajaksi (nyrkkisääntö on kaksi tuntia, mutta myös vähempikin saattaa riittää. Vähintään kaksi tuntia on turvallista). Konsolin ja akkujen kohdalla tilanne on kuitenkin toinen, koska tavallisena kuluttajana et voi purkaa laitetta itse ja tästä syystä sinun on odotettava, kunnes laite on täysin ilman virtaa. Eri syistä johtuen saattaa olla vaikea sanoa, milloin laitteen virta on loppu. Ainoana vaihtoehtona tässä tilanteessa on yrittää käynnistää laite ja jättää se sitten hetkeksi päälle ja yrittää sitten ladata sitä suoraan virtalähteestä eli ilman Nintendo Switch Dock -telakkaa.

Li-ion-akut eivät yleensä pidä suurista lämpötilanvaihteluista, jotka voivat aiheuttaa niiden lukkiutumisen. Kuluttajana sinulla on samat mahdollisuudet ladata akku kuin yllä on esitetty itse konsolin osalta.

Li-ion-akut tarvitsevat myös virtaa latauksen aikana ("Sleep Mode" on paras vaihtoehto), sillä muuten niiden käyttöikä lyhenee ajan myötä. Valitettavasti tietyn laitteen virranhallinta ei pysty täysin käsittelemään tätä, mikä voi aiheuttaa virranhallinnan epätasapainon ajan mittaan.

Li-ion-akku on suunniteltu niin sanottua "trickle charging" varten, mikä tarkoittaa, että tämän tyyppinen lataus ei lyhennä akun käyttöikää.

Laitteen virranhallinta saattaa vioittua ajan myötä yllä mainituista syistä johtuen ja aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten akun keston lyhenemisen (jos se näkyy vain akun merkkivalossa) tai sen, että laite ei käynnisty, koska se luulee, ettei siinä ole virtaa.

Jos sinulla on ongelmia laitteesi akun keston osalta, vaikka se olisi täyteen ladattu, voit yrittää korjata laitteesi energianhallintaa (Energy Management) noudattamalla alla olevaa prosessia (tämä koskee kaikkia Li-ion-akkuja käyttäviä laitteita):

• Lataa laite lepotilassa 100 %:iin (suoraan virtalähteestä, ilman telakkaa, lataustelineitä tai vastaavia).
  • Valitse konsoli ja kytke kaikki lepotilat pois päältä (älylaitteissa kannattaa myös kytkeä kaikki ilmoitukset pois päältä, koska ne kuluttavat paljon virtaa).
  • Jätä laite päälle kytkettynä ja käyttämättömänä, kunnes se on laskenut 1-2 prosenttiin. Nintendo Switch [HAC-001-01], Nintendo Switch OLED -malli ja Nintendo Switch Lite kestävät noin yhden työpäivän (eli noin 8 tuntia. Tämä saattaa vaihdella sen mukaan, onko se verkossa ja/tai onko siinä korkea/matala näytön kirkkaus), Nintendo Switch [HAC-001] kestää noin puoli työpäivää).
  • Lataa laite lepotilassa.
  • Toista tarvittaessa enintään 3 kertaa.

Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.