Skip to main content

Nintendo DS

Saatat ihmetellä, mitä kahdella näytöllä pitäisi tehdä. Useimmissa Nintendo DS -peleissä käytetään toista näyttöä toimintanäyttönä ja toista näyttöä tilanäyttönä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse painaa erillistä painiketta ja keskeyttää pelaamista tarkistaaksesi hahmosi tilaa tai tutkiaksesi karttaa seikkailupeleissä. Mutta sinun täytyy muistaa, että pelikehittäjät voivat tehdä mitä he haluavat näiden kahden näytön kanssa, ainoa raja on oma mielikuvitus!

DS tarkoittaa Dual Screen tai "Developers' System" (pelikehittäjien järjestelmä). DS tarkoittaa siis kahta eri asiaa, tuplanäyttöjä, jotka luonnehtivat konsolia sekä sitä tosiasiaa, että pelikehittäjillä on tuplasti tilaa kehittämilleen peleille. Nintendo DS on todellakin konsoli, joka tuo esiin luovuuden ja kekseliäisyyden!

Nintendo DS:n seuraaja on nimeltään New Nintendo 3DS

Kosketusnäyttö ja stylus

Suurin ero Nintendo DS:n ja kilpailijoiden välillä on, että alempi näyttö on kosketusnäyttö. Se tarkoittaa, että voit ohjata peliä helposti käyttämällä ainoastaan kosketusnäyttöä! Tietenkin tätä ohjaustapaa voidaan käyttää yhdessä painikekomentojen kanssa niin, että esimerkiksi ohjaat pelihahmoa ristiohjaimella ja tähtäät kosketusnäytön avulla.

Voit käyttää sormiasi, mutta suosittelemme sen sijaan käyttämään konsolin mukana tulevaa stylus-kynää pelataksesi pelejä kosketusnäytöllä. Stylus muistuttaa kosketuskynää ja sitä voi säilyttää kätevästi konsolin päällä olevassa reiässä.

Mikrofoni

Kuka on sanonut, että sinun täytyisi pelata käsillä? Hyödyntämällä sisäänrakennettua mikrofonia voit ohjata pelejä omalla äänelläsi! Nintendogs-peleissä voit esimerkiksi puhua koirasi kanssa ja opettaa käskyjä. Hauskaa tässä on se, että koira todella kuuntelee, mitä sanoja sanot, eikä pelkästään äänensävyäsi. Huomioi kuitenkin, että kaikki Nintendo DS -pelit eivät tue mikrofonia.

Virtalähde

Nintendo DS -konsolissa on sisäinen akku, jota voi ladata tarvittaessa. Sinun ei tarvitse siis ostaa erillisiä paristoja Nintendo DS:lle. Akun kesto vaihtelee suuresti riippuen siitä, mitä peliä pelaat.

Online-mahdollisuudet

Nintendo DS on varustettu langattomilla verkkomahdollisuuksilla ja jos sinulla on jo langaton laajakaista kotona, et tarvitse ylimääräisiä lisätarvikkeita yhdistääksesi Nintendo DS -konsolin verkkoon. Ollessasi verkossa voit pelata muita ihmisiä vastaan ympäri maailmaa ja ladata uutta materiaalia peleihin, jotka tukevat tätä toimintoa. Huomioi, että kaikki Nintendo DS -pelit eivät sisällä verkkopelimahdollisuutta. Etsi sininen tai punainen Nintendo Wi-Fi Connection -merkki pelikotelosta nähdäksesi, mitkä pelit sisältävät verkkopelimahdollisuuden.

Langaton, paikallinen verkko

Nintendo DS:llä voit pelata langattomasti lähelläsi olevien ystävien kanssa. Unohda sotkuiset kaapelit ja muut kalliit lisätarvikkeet, sillä jos sinulla ja ystävälläsi on oma Nintendo DS, voit pelata langattomasti keskenään! Peleissä kuten Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? jopa 16 pelaajaa voi pelata langattomasti yhdessä!

Lataa tai vastaanota demoversio Nintendo DS -pelistä

Hyödyntämällä DS Download Play -ominaisuutta voit lähettää tai vastaanottaa demoversion pelistä Nintendo DS -konsoliin! Jos vastaanotat demoversion, voit pelata sitä niin kauan kuin virtaa riittää. Kun suljet konsolisi, demoversio katoaa (mutta voit halutessasi ladata sen uudestaan). Huomioi, että kaikissa peleissä ei ole tätä ominaisuutta.

Pelaa Game Boy Advance -pelejä

Nintendo DS -konsolissa on paikka Game Boy Advance -peleille, joten voit pelata kaikkia sellaisia pelejä Nintendo DS:llä. Huomioi, että Nintendo DS -konsolissa ei ole linkkikaapelia, joten et voi pelata moninpelattavia Game Boy Advance -pelejä, kun pelaat Nintendo DS:llä.

Virtuaalinen tilaääni

Nintendo DS toistaa äänen aitona stereona, sillä konsolissa on kaksi erillistä kaiutinta, yksi molemmilla puolilla. Se pystyy toistamaan jopa virtuaalista tilaääntä, mikä käytännössä simuloi aitoa tilaääntä. Tulet hämmästymään, kuinka hyvältä se kuulostaa!


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto