Skip to main content

12 vinkkiä ilman spoilereita The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom -seikkailuasi varten

maanantai, 15. touko 2023
12 vinkkiä ilman spoilereita The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom -seikkailuasi varten
Hanki tietoa Linkin uusista kyvyistä ja valmistaudu tutkimaan Hyrulen maailmaa!

Sinua odottaa seikkailu, joka ammentaa mielikuvituksestasi The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom -pelin parissa, nyt saatavilla Nintendo Switch -konsolille! Sarjan uusille pelaajille tässä on 12 vinkkiä ilman juonipaljastuksia auttamaan sinua parhaiten onnistumaan Hyrulen maailman tutkimisessa niin maan pinnalla että taivaalla.

1: Pysy tehtävissäsi ajan tasalla

Koska tämä seikkailu on täynnä nähtävää ja koettavaa, saatat helposti eksyä ja unohtaa, minne sinun pitäisi mennä. Jos et ole varma, mitä tehdä seuraavaksi tai minne mennä, paina -painiketta avataksesi seikkailupäiväkirjasi, jossa näet nykyisen määränpääsi merkittynä kartalle ◎-symbolilla.

Bonusvinkki: Vaikka saattaakin olla houkuttelevaa suunnata suoraan kohti päämäärääsi, älä pelkää poiketa hieman sivupoluille. Tulet yllättymään siitä, mitä kaikkea löydätkin tutkimalla vähemmän kuljettuja reittejä.

2: Hae uutta näkökulmaa tilanteeseesi

Kun tutkit uutta aluetta, yritä löytää korkealla sijaitseva näköalapaikka, josta voit hahmottaa ympäristösi paremmin. Löydät kaikenlaista ympäriltäsi, kuten vihollisia, aarrearkkuja, materiaaleja, hyödyllisiä esineitä ja jopa etulyöntiaseman tarjoavan maaston taisteluihisi.

Bonusvinkki: Paina oikeaa ohjaussauvaa käyttääksesi Link’s Scope -toimintoa nähdäksesi kiinnostavat kohteet tarkemmin.

3: Kokeile ajatella luovasti

Kokeilu on tämän seikkailun ydin, ja on olemassa useita tapoja ratkaista ongelmia, joita kohtaat Hyrulen tutkimisen aikana. Esimerkiksi jotkut pelaajat keksivät keinon lennähtää kuilun yli, kun taas toiset nauttivat enemmän sillan rakentamisesta Ultrahand-kykyä käyttämällä.

Bonusvinkki: Jos jokin asia ei suju toivotulla tavalla, pysähdy hetkeksi ja yritä lähestyä tilannetta eri näkökulmasta.

4: Perehdy ohjaukseen

Jos The Legend of Zelda -sarja tai toimintaseikkailupelit yleensäkin ovat sinulle uusia, saattaa olla hyvä idea perehtyä tarkemmin pelin ohjaukseen. Voit tehdä sen milloin tahansa painamalla +-painiketta avataksesi tavaravalikon ja sen jälkeen painamalla R-painiketta avataksesi järjestelmävalikon (System menu).

Bonusvinkki: Jotkut pelikontrollit ovat hieman erilaiset kuin The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelissä, joten tämä vinkki voi olla hyödyllinen myös palaaville pelaajille!

5: Juttele paikallisten kanssa

Kaikki Hyrulen asukkaat eivät ole vihollisiasi, joten kannattaa jutella rauhallisempien hahmojen kanssa, joihin törmäät. Erityisesti Great Sky Islandilla on ystävällisiä "Constructeja", jotka voivat antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä alueesta.

Bonusvinkki: Jäikö keskustelusta jotain huomaamatta? Voit painaa Y-painiketta tarkastellaksesi keskustelulokia, kunhan keskustelu ei ole vielä päättynyt.

6: Kerää niin paljon materiaaleja kuin voit

Jos näet jotain lojumassa maassa, ota se mukaasi - et tiedä milloin siitä voi olla hyötyä! Voit helposti löytää esimerkiksi sieniä kasvamassa puiden juurilla tai hedelmiä puiden oksilta. Voit myös metsästää lähellä olevaa villieläimistöä tai kalastaa kaloja järvistä.

Bonusvinkki: Jos haluat hieman enemmän tuhoa, voit yrittää rikkoa maassa olevia ruukkuja nähdäksesi, mitä niiden sisältä paljastuu.

7: Kokeile kokkaamista herkullisten aterioiden valmistamiseksi

Raaka-aineiden syöminen on nopea apu hätätilanteessa, mutta saadaksesi parhaan hyödyn aterioistasi kokkaaminen ehdottomasti kannattaa. Sytytä tuli liedelle (tai kannettavaan pataan "Portable Pot", jos sellainen on) ja lisää ainekset nähdäksesi, mitä herkullisia aterioita onnistut tekemään!

Tässä on joitain reseptejä, jotka ovat hyödyllisiä seikkailusi alkuvaiheessa:

  • Stamella Shroom + Stambulb = "Energising Steamed Mushrooms" (palauttaa kestävyyttä ja sydämiä)
  • Spicy Peppers = "Spicy Sautéed Peppers" (kylmänkestävyys ja sydänten palautus)

Bonusvinkki: Kaikki valmistamasi ateriat lisätään reseptikirjaasi (Recipe Book), jota voit tarkastella milloin tahansa nähdäksesi, mitä aineksia tarvitset uudelleen näiden ruokien valmistamiseen.

8: Lisää aseittesi kestävyyttä!

Sen lisäksi, että voit lisätä aseiden hyökkäysvoimaa tai antaa niille ainutlaatuisia tehosteita, materiaalien yhdistäminen aseisiin voi myös lisätä niiden kestävyyttä. Tämä ei toimi kaikkien materiaalien kanssa, mutta esimerkiksi kivet, lohkareet ja hirviöiden osat, kuten sarvet ja torahampaat, ovat varmoja tapoja lisätä aseesi kestävyyttä.

Bonusvinkki: Jos haluat palauttaa yhdistetyn aseen alkuperäiseen muotoonsa, voit tehdä sen avaamalla tavaravalikon "Inventory", korostamalla aseen ja valitsemalla "Destroy fused material". Menetät kuitenkin materiaalin, jonka yhdistit aseen kanssa, joten pidä tämä mielessäsi!

9: Kokeile Ultrahand-kykyä

Ultrahand-kyky mahdollistaa esineiden nostamisen, kääntämisen ja kiinnittämisen toisiin esineisiin. Ultrahand-kyvyn hallitseminen vaatii aluksi hieman harjoittelua. Kun liikutat jotain, näet, mihin kaksi esinettä kiinnittyy (kiinnityskohta näyttää vihreältä liimalta). Kiinnitä huomiota näihin kiinnityskohtiin, niin voit rakentaa monimutkaisia luomuksia hetkessä.

Jos jokin ei kiinnity oikein, korosta kyseinen osa ja irrota se varovasti oikeaa ohjaussauvaa heiluttelemalla.

Bonusvinkki: Jotkin Zonai-laitteet aktivoituvat, kun lyöt niitä aseella - pidä vain huoli, että osut laitteeseen etkä muuhun luomukseesi. Esimerkiksi kirveen heiluttaminen puuveneen päällä ei ole paras idea...

10: saavu huipulle ascend-kyvyn avulla

Linkin uusi Ascend-kyky tekee tiettyjen kattojen läpi kulkemisesta vaivatonta - etenkin luolia tutkittaessa. Ascend on kätevä myös taistelussa - olipa kyseessä sitten korkean näköalapaikan saavuttaminen tai hiipiminen vartiotornia miehittävän Bokoblinin taakse.

Bonusvinkki: Jos huomaat olevasi vihollisten ympäröimänä luolaa tutkiessasi, kokeile käyttää Ascend-kykyä, jotta pääset nopeasti ulos.

11: Ajattele fiksusti Recall-kyvyllä

Ajan lakien sekoittaminen voi olla AIKA hauskaa. Kokeile käyttää Recall-kykyä kelataksesi esineen liikettä taaksepäin, esimerkiksi palauttamalla ammukset kohti vihollisia, jotka laukaisivat ne sinua kohti. Voit myös käyttää Recall-kykyä alustojen tai kulkuneuvojen alkuperäisen sijainnin palauttamiseen, kuten vaikka veneen, joka ajelehtii alavirtaan ilman sinua.

Bonusvinkki: Recall-kykyä voi käyttää myös kulkuneuvojen päällä, ja se on erityisen kätevä, jos sinun on muutettava kurssia.

12: Kokeile materiaalien heittämistä

Eikö sinulla ole nuolia, joihin voit yhdistää materiaaleja? Ei hätää. Aseiden lisäksi voit pitää kädessäsi ja heittää mitä tahansa keräämiäsi materiaaleja. Lihakimpaleen heittäminen vaatimatonta Bokoblinia kohti voi olla hyödyllinen harhautus, kun taas "White Chuchu Jelly" -esineen heittäminen vihollisen päälle jäädyttää sen.

Bonusvinkki: Jos et ole varma, mitä vaikutuksia tietyllä materiaalilla voi olla, avaa tavaravalikko "Inventory" ja yritä lukea sen kuvaus saadaksesi vihjeitä siitä, miten sitä voisi käyttää.

 

Toivomme, että näiden vinkkien avulla sinulla on hauskaa päästessäsi toteuttamaan mielikuvitustasi Hyrulea tutkiessasi.


Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää Nintendo-uutisia


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto