Skip to main content

PEGI-ikäluokitukset

Keväällä 2003 otettiin käyttöön uusi eurooppalainen tietokonepelien PEGI-merkintäjärjestelmä. PEGI on lyhenne sanoista Pan European Game Information, ja se löytyy Euroopassa myytävistä tuotteista. PEGI on ikäsuositusten järjestelmä.

Ikäluokitukset ovat järjestelmiä, joilla varmistetaan, että viihde, kuten pelit, mutta myös elokuvat, tv-ohjelmat tai mobiilisovellukset, on selkeästi merkitty minimi-ikäsuosituksella joka perustuu niiden sisältöön. Nämä ikärajat antavat kuluttajille, erityisesti vanhemmille, ohjeita joiden avulla he voivat päättää, haluavatko he ostaa tietyn tuotteen lapselle.

Videopelit ovat suosittuja kaikkialla Euroopassa ja niitä pelaavat kaikki ikäryhmät. Sekä lapset että aikuiset, miehet ja naiset, pelaavat säännöllisesti videopelejä joko pelikonsolilla, tietokoneella tai mobiililaitteessa, kuten älypuhelimessa tai taulutietokoneella.

Vaikka useimmat pelit soveltuvat kaikenikäisille pelaajille, on jotkut niistä tarkoitettu ainoastaan vanhemmille lapsille ja nuorille. Tietyssä osassa markkinoilla olevista peleistä on sisältöä, joka sopii vain aikuisille.

PEGI-luokituksen ikäraja ei siis kerro pelin vaikeustasosta, vaan sisällön soveltuvuudesta. PEGI 3 -pelissä ei ole sopimatonta sisältöä, mutta se voi olla liian vaikea pelattavaksi nuoremmille lapsille. Toisaalta jotkut PEGI 18 -pelit ovat erittäin helppoja pelata, mutta niissä on sisältöä joka ei sovi nuoremmille käyttäjille.

PEGI:ä käytetään ja se tunnustetaan kaikkialla Euroopassa ja sillä on Euroopan komission vahva tuki. Sitä pidetään esimerkkinä eurooppalaisesta yhdenmukaistamisesta lastensuojelun alalla.

Lisätietoja PEGI:stä saat viralliselta verkkosivustolta.

Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto