Skip to main content

Wii – pelikonsoli, joka muuttii maailman näkemyksen videopeleistä

Yli 100 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti myynyt Wii on yksi kaikkien aikojen suosituimmista pelikonsoleista. Videopeleistä tuli Wiin myötä yleisesti hyväksytty viihteen muoto.
Wii – pelikonsoli, joka muuttii maailman näkemyksen videopeleistä

Wii julkaistiin vuonna 2006 ja se eroaa merkittävästi perinteisistä videopeleistä, sillä Wii Remote -peliohjain on varustettu liiketunnistuksella. Tämä tarkoittaa, että pelaaminen tapahtuu tekemällä erilaisia liikkeitä pitämällä peliohjainta kädessä. Jos esimerkiksi pelaat tennistä, sinun tarvitsee vain heilauttaa Wii Remote -peliohjainta kuin tennismailaa tai jos ammut hirviöitä, sinun tarvitsee vain tähdätä suoraan TV-ruutua kohti käyttämällä peliohjaimen sisäänrakennettua IR-toimintoa. Wii Remote -peliohjaimessa on vain muutama painike, joten aloittelijoidenkaan ei tarvitse opetella ulkoa useita eri painikkeita, vaan he voivat heittäytyä mukaan peliin ja pitää hauskaa!

Wii Remote Plus on Wii Remote -peliohjaimen kehittyneempi versio, joka tunnistaa liikkeesi entistäkin tarkemmin. Useimmat Wii-pelit eivät hyödynnä Wii Remote Plus -peliohjaimen ominaisuuksia, mutta jotkut pelit vaativat toimiakseen parempaa tarkkuutta ja jotkut hyödyntävät sitä vaatimatta tekniikkaa.

Huomioi, että tavallinen Wii Remote -peliohjain yhdessä Wii MotionPlus -lisätarvikkeen kanssa tarjoavat täsmälleen saman tekniikan kuin Wii Remote Plus. Lisäksi voit tietenkin pelata kaikkia Wii-pelejä Wii Remote Plus -peliohjaimella, vaikka ne eivät käyttäisikään tätä lisätekniikkaa.

Laaja pelivalikoima

Wiille on julkaistu yli tuhat eri peliä, joiden joukossa on mm. sellaiset yksinoikeuspelit kuten Super Mario Galaxy ja Pokémon Battle Revolution sekä Resident Evil: The Umbrella Chronicles ja PES 2009: Pro Evolution Soccer. Lisäksi pelikonsolille on ladattavissa satoja digitaalisia pelejä, joiden joukossa on myös pelejä, joita ei ole saatavilla kaupoista! Pelikonsolin laaja pelivalikoima kattaa lapsille, perheille ja pelaajille sopivia pelejä. Kun Nintendo on lähettänyt uuden päivityksen tai kun olet saanut viestin ystävältäsi, Wiin levyaukko hohtaa sinisenä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse koskaan käynnistää pelikonsolia erikseen nähdäksesi, onko jotain uutta tapahtunut – näet heti, kun jotain on saapunut!


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto