Skip to main content

Kohokohdat viime yön Nintendo Direct -lähetyksestä

keskiviikko, 8. helmikuu 2023
Game Boy- ja Game Boy Advance -pelikirjastot paljastettiin, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Disney Illusion Island, Pikmin 4 ja paljon muuta.

Viime yön Nintendo Direct -lähetys paljasti, että Metroid Prime Remastered, HD-versio ensimmäisestä, alun perin Nintendo GameCubelle julkaistusta Metroid Prime -pelistä, on tulossa Nintendo Switchille. Metroid Prime Remasteredin digitaalinen versio julkaistiin Nintendo eShopissa pian lähetyksen jälkeen, ja fyysinen versio saapuu kauppoihin 3. maaliskuuta.

Nintendo ilmoitti myös, että yhdeksän klassista Game Boy -peliä tulee Nintendo Switch Online -palveluun pian Nintendo Direct -lähetyksen jälkeen. Nintendo Switch Online + Expansion Pack -palvelu tulee sisältämään myös kuusi Game Boy Advance -peliä.

The Legend of Zelda: Breath of the Wildin tuleva jatko-osa The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom oli myös näkyvästi esillä Nintendo Directissä. Linkin massiivisesta seikkailusta julkaistussa klipissä esiteltiin Hyrulen yllä leijuvia saaria sekä ennennäkemättömiä aseita ja salaperäisiä ajoneuvoja. Lisäksi lähetyksessä paljastettiin ensimmäinen täysi pelitraileri Pikmin 4:stä, sarjan uusimmasta osasta, jossa sinun on voitettava esteitä ohjaamalla pieniä olentoja vieraalla planeetalla. Uusimmassa osassa on mukana avaruuskoira, jäisiä pikminejä ja paljon muuta uutta löydettävää. Pikmin 4 julkaistaan Nintendo Switchille 21. heinäkuuta 2023.

Muita lähetyksen kohokohtia olivat muiden pelijulkaisijoiden ja kehitysstudioiden paljastukset, joissa kerrottiin, kuinka useat rakastetut hahmot ja pelisarjat palaavat Nintendo Switchille. Näiden joukossa on Professor Layton and The New World of Steam, uusi peli Layton-sarjassa; Disney Illusion Island, jossa Mikki Hiiri ja hänen ystävänsä ovat 2D-tasoloikkaseikkailussa; Samba de Amigo: Party Central, klassinen rytmipeli, joka syntyy uudelleen entistäkin hauskempana, Nintendo GameCube -klassikot Baten Kaitos I & II HD Remaster, mysteeritrilleri Ghost Trick: Phantom Detective ja King of All Cosmosin paluu We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie -pelissä.

Ohessa lisätietoja joistakin lähetyksessä esitellyistä peleistä:

 • Metroid Prime Remastered: Ensimmäinen Metroid Prime on luotu uudelleen Nintendo Switchille HD-tasoisena ja parannetulla äänentoistolla. Tutki Tallon IV:tä Samus Aranin näkökulmasta, mutta ole varuillasi! Tällä muukalaisplaneetalla on enemmän kuin mitä silmä näkee. Kun vihamieliset olennot hyökkäävät, taistele vastaan säteillä, ohjuksilla, pommeilla ja muilla. Uudelleen suunniteltujen grafiikoiden lisäksi tämä versio sisältää nykyaikaiset ohjaimet, joissa on kaksi ohjaussauvaa, joiden avulla voit liikkua ympäriinsä ja vaihtaa erikseen näkökulmaa. Tätä klassikkopeliä voi myös pelata liikkeellä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, koska Nintendo GameCube ei ollut vielä niin kannettava! Metroid Prime Remasteredin digitaalinen versio on nyt jo Nintendo eShopissa. Pelin fyysinen versio saapuu kauppoihin 3. maaliskuuta.
 • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom: Eeppinen seikkailu Hyrulen maassa ja sen yläpuolella odottaa. Tässä The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelin jatko-osassa määrittelet oman polkusi Hyrulen laajoissa maisemissa ja salaperäisillä saarilla, jotka leijuvat valtavassa taivaassa. Pystytkö valjastamaan Linkin uusien kykyjen voiman taistellaksesi takaisin valtakuntaa uhkaavia pahoja voimia vastaan? Pelin perusversion lisäksi julkaistaan myös The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Collector's Edition ja se sisältää pelin fyysisen version, konseptitaidetta sisältävän taidekirjan, SteelBook®-kotelon, teräsjulisteen ja neljän pinssimerkin sarjan. Pelin Linkin uusi amiibo-figuuri tulee myös olemaan saatavilla erikseen. Se tarjoaa pääsyn materiaaleihin ja aseisiin sekä erikoiskankaan Linkin riippuliitimelle. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom julkaistaan Nintendo Switchille 12. toukokuuta.
 • Pikmin 4: Tutustu Pikmineihin, pieniin, kasvien kaltaisiin olentoihin, joita voit kasvattaa, poimia, hallita ja kukistaa vihollisesi vieraalla planeetalla seikkaillessasi. Näitä uteliaita apureita on erilaisia, esimerkiksi tuli ei pärjää punaiselle Pikminille, ja uusi Ice Pikmin voi jäädyttää vihollisia ja ympäristöä. Käytä Pikminien pienoisvoimia (ja strategista ajattelua), kun tutkit pelin maailmaa. Saat myös avaruuskoiran, Oatchin, joka voi auttaa esimerkiksi esteiden murskaamisessa ja Pikminien kantamisessa koko seikkailun aikana. Pienten Pikminien ja lahjakkaan koiran kanssa mikään haaste ei ole liian suuri tai pieni. Pikmin 4 julkaistaan Nintendo Switchille 21. heinäkuuta.
 • Game Boy- ja Game Boy Advance-pelit: Game Boy -pelit lisätään Nintendo Switch Online -palveluun, joten Nintendo Switchillä voit pelata näitä pelejä missä ja milloin tahansa, aivan kuten ennen vanhaan pelanneet. Voit käyttää Game Boy-, Game Boy Pocket- tai Game Boy Color -näytönsuodattimia pelityylin mukauttamiseksi. Jopa kaksi pelaajaa voi pelata yhteensopivia pelejä yhdessä paikallisesti tai verkossa ensimmäistä kertaa. Tässä on koko lista klassikkopeleistä, jotka ovat saatavilla julkaisun yhteydessä, ja lisää pelejä lisätään tulevaisuudessa:
Launch Line-up of Game Boy – Nintendo Switch Online
  • Tetris®
  • Super Mario Land 2 – 6 Golden Coins
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX
  • GARGOYLE’S QUEST
  • Game & Watch Gallery 3
  • Alone in the Dark: The New Nightmare
  • Metroid II – Return of Samus
  • Wario Land 3
  • Kirby’s Dream Land

Lisäksi Game Boy Advance -pelit on lisätty Nintendo Switch Online + Expansion Pack -palveluun. Yhteensopivien pelien paikallista ja verkkopelaamista tuetaan, ja jopa neljä pelaajaa voi ensimmäistä kertaa pelata yhdessä verkossa. Tässä ovat pelit, joita voit pelata julkaisun yhteydessä:

Launch Line-up of Game Boy Advance – Nintendo Switch Online
  • Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
  • WarioWare, Inc.: Minigame Mania
  • Kuru Kuru Kururin
  • Mario Kart: Super Circuit
  • Mario & Luigi: Superstar Saga
  • The Legend of Zelda: The Minish Cap
 • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp: Pelaa Andyn, Maxin, Samin ja muiden kanssa kahdessa täydellisessä kampanjassa, joista kumpikin on täynnä vuoropohjaista taktista toimintaa. Jännitä strategisia lihaksiasi monissa erilaisissa pelitiloissa. Suunnittele omia karttoja ja jaa ne ystäviesi kanssa. Voit myös haastaa ystäväsi kaksintaisteluihin verkossa. Jopa neljä pelaajaa voi pelata paikallisesti. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp julkaistaan Nintendo Switchille 21. huhtikuuta.
 • Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon: Koe Bayonetta-sarjan uusi versio, jossa Cereza on nuori noita ennen kuin hänet tunnettiin Bayonettana. Käytä Cerezan taikuutta ja hänen infernaalisen demonikumppaninsa Cheshiren hurjuutta matkustaaksesi läpi salaperäisen ja vaarallisen Avalonin metsän, joka on täynnä arvoituksia ja vihollisia. Hallitset sekä Cerezaa että Cheshireä samanaikaisesti. Hankkimalla metsästä puun, kiven, veden ja tulen elementtivoimia voit avata uusia polkuja ja kääntää taistelut eduksesi. Voiko Cereza saada voiman pelastaa äitinsä, ja löytääkö Cheshire koskaan tien kotiin? Pelin lähestymistä helpottavat vaihtoehdot, kuten vahinkojen vähentäminen tai tiettyjen ohjainten automatisointi, voivat auttaa sekä uusia tulokkaita että Bayonetta-faneja nauttimaan Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon -pelistä, kun se julkaistaan Nintendo Switchille 17. maaliskuuta.
 • Kirby’s Return to Dream Land Deluxe: Kirby's Return to Dream Land Deluxe -pelissä avautuu uusi tarina, kun Magolor, pääseikkailusta tuttu ulottuvuuksienvälinen matkustaja, menettää voimansa ja joutuu pakenemaan ulottuvuuksien välisestä maailmasta. Pääset käsiksi tähän uuteen epilogiin, kun olet selvittänyt Story Moden. Jopa neljä pelaajaa samalla konsolilla voi seikkailla yhdessä tässä salaperäisessä maailmassa, jossa on yli 20 tasoa tutkittavana. Voiko Magolor palauttaa voimansa ja palata turvallisesti maailmaansa? Myös Kirby's Return to Dream Land Deluxe -demo on nyt saatavilla Nintendo eShopissa. Jopa neljä pelaajaa voi pelata erityisesti järjestettyä demoa. Kirby's Return to Dream Land Deluxe julkaistaan Nintendo Switchille 24. helmikuuta.
 • Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass Vol. 3 ja 4: Rikastuta seikkailuasi Aioniosissa uudella sisällöllä. Vol. 3:ssa voit liittoutua uusimman sankarin, Mashan, kanssa. Lisää sankareita ja avaa ryhmällesi erikoiskykyjä, kun pelaat Challenge Battle Mode -taistelutilaa, ja hanki uusia pelin sisäisiä asuja päähenkilöillesi. Xenoblade Chronicles 3 Expansion Passin kolmas osa julkaistaan 16. helmikuuta. Ja Vol. 4:ssa, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna, voit odottaa jännittävää osaa, jossa on omaperäinen juoni. Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass, joka sisältää yhteensä neljä osaa, jotka julkaistaan vuoden 2023 loppuun mennessä, on nyt ostettavissa Nintendo eShopista.
 • Splatoon 3: Expansion Pass – Inkopolis & Side Order: Tämä Splatoon 3:n maksullinen DLC sisältää kaksi aaltoa sisältöä. Ensimmäiseen aaltoon kuuluu Inkopolis Plaza, joka on muuttunut viime vuosien aikana ja saanut uusia kauppiaita. Squid Sisters ilmestyy tänne myös Splatfestien aikana. Tämän DLC:n toinen aalto tuo Splatoon 3 -peliin uuden yksinpelikampanjan nimeltä Side Order Super. Katso, mitä on tapahtunut Inkopolis Squarelle, Splatoon 2:n keskeiselle alueelle. Splatoon 3: Expansion Pass on nyt ostettavissa ja Wave 1 julkaistaan tänä keväänä. Wave 2, Side Order, julkaistaan myöhemmin. Pelaajat voivat ladata paketin, joka sisältää bonusesineitä pelin sisällä, kun he ovat ostaneet Expansion Passin.
 • Fire Emblem Engage Expansion Pass Packs 2-4: Fire Emblem Engage Expansion Passin tulevaan DLC:hen on tulossa uusia emblemejä. Pack 2 sisältää lisää uusia emblemejä, kuten Hector, Emblem of Strength, Soren, Emblem of Acumen ja Camilla, Emblem of Revelation, jotka auttavat Divine Dragonia ja heidän liittolaisiaan taistelussa. Pack 3 sisältää oman ryhmänsä urheita emblemejä - Chrom ja Robin, Emblem of Bonds, sekä Veronica, Emblem of Heroes. Voit ottaa vastaan lisätehtäviä värvätäksesi näitä emblemejä. Pack 4:ssä avataan uusi tarina, Fell Xenologue. Fire Emblem Engage Expansion Pass, joka sisältää neljä vuoden 2023 loppuun asti julkaistavaa pakettia, on nyt ostettavissa Nintendo eShopista.
 • Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass Wave 4: Yoshi's Island, uusi rata, on tulossa Wave 4:n mukana. Birdo, joka alun perin saapui radalle Mario Kart: Double Dash!! -pelissä, on myös lisätty mukaan. Mario Kart -sarjasta palaavat hahmot lisätään tulevissa aalloissa. Mario Kart 8 Deluxe - Booster Course Pass DLC:n Wave 4 kisaa Nintendo Switchillä tänä keväänä. Mario Kart 8 Deluxe - Booster Course Pass sisältää kuusi erillistä aaltoa, joissa jokaisessa on kahdeksan rataa, jotka kaikki julkaistaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Osta Mario Kart 8 Deluxe - Booster Course Pass erikseen Nintendo eShopista tai nauti siitä ilman lisämaksua osana maksullista Nintendo Switch Online + Expansion Pack -jäsenyyttä.
 • Master Detective Archives: RAIN CODE: Astu salaperäiseen labyrinttiin tässä omituisessa pulmanratkontakokemuksessa. Sateen kaupunki on lukemattomien ratkaisemattomien mysteerien vallassa, ja se on megayhtiön täydellisessä hallinnassa. Eri puolilta maailmaa tulevien mestarietsivien, joilla jokaisella on ainutlaatuiset voimat, on vastattava totuuden selvittämisen haasteeseen. Pelaa Yumana, koulutettavana olevana etsivänä, ja häntä kummittelevan Shinigamin, hengen, kanssa, kun sukellat alati muuttuvaan maailmaan ja pääset tapauksen ytimeen. Master Detective Archives: RAIN CODE julkaistaan Nintendo Switchille 30. kesäkuuta.
 • PROFESSOR LAYTON and The New World of Steam: Rakastetun pelisarjan uusimmassa osassa professori Layton kohtaa uusia pulmia uudessa ympäristössä. Ratkaise eeppisiä arvoituksia, kun etenet tarinan läpi tässä pulmafantasiaseikkailussa. Pysy kuulolla, niin kuulet lisää yksityiskohtia tulevaisuudessa.
 • Minecraft Legends: Tässä uudessa toimintastrategiapelissä voit tutkia kaunista maata, joka on täynnä monimuotoista elämää ja rikkaita resursseja. Mutta tämä paratiisi on tuhon partaalla, sillä siat ovat saapuneet ja uhkaavat tuhota Overworldin. Inspiroi odottamattomia ystäviä muodostamaan arvokkaita liittoutumia ja johda heitä strategisiin taisteluihin kotinsa suojelemiseksi. Taistele sikojen kanssa ennen kuin ne valtaavat Overworldin, kun Minecraft Legends saapuu Nintendo Switchille 18. huhtikuuta.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa saadaksesi lisää Nintendo-uutisia


Nintendo Co., Ltd. of Kyoto, Japan, on erityisesti luovuudestaan tunnustusta saanut maailmanlaajuinen interaktiivisen viihteen johtaja. Nintendon videopelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljardia kappaletta ja pelikonsoleita yli 790 miljoonaa kappaletta. Nintendo on luonut monia rakastettuja pelihahmoja kuten Mario ja Donkey Kong. Nintendo on myös julkaissut tunnettuja pelisarjoja kuten The Legend of Zelda, Metroid ja Pokémon. Nintendo valmistaa ja markkinoi Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS ja New Nintendo 3DS -pelikonsoleitaan sekä julkaisee pelejä ja lisätarvikkeita kyseisille pelikonsoleille.

Sosiaalinen media

© Bergsala | Nintendo Suomen virallinen verkkosivusto